Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verfhanden schoonmaken

Hoe krijg je verf van je handen?

Als je verft probeer je zo netjes mogelijk te werken. In het begin gaat dat natuurlijk nog erg goed maar uiteindelijk eindig je bijna altijd met wat verf op je handen. Laten we maar zeggen dat het komt door een stukje bezieling. Een perfect geschilderde deurpost of magnifiek schilderij levert gewoon vieze verfhanden op!
Gelukkig heb je met de onderstaande tips van Oma zo weer schone handen na het schilderen.

Zonnebrand verwijdert verf van handen

Wij verven regelmatig en ik doe het zonder handschoenen waardoor mijn handen s avonds vol spetters zitten. Deze verwijder ik met zonnebrandolie van kruidvat."Handen ermee wassen dus ruim inspuiten en daarna normaal met zeep en handcreme behandelen. Het is vriendelijker voor je huid en werkt bij mij perfect.Bij toeval ontdekt.

Aty
Tip #1350


Verven met handschoentjes

Ik schilder vaak, ook met schoolbordverf, en gebruik daarvoor (meestal) van die strakke rubberhandschoentjes (per 100 in "n doos of zo) Als je ze heel voorzichtig uittrekt kun je ze nog een keer gebruiken. Heel handig én je handen blijven schoon!

Emy
Tip #1703


Bakolie met keukenzout tegen verfhanden

Als u verf aan uw handen heb kunt u dat gemakkelijk verwijderen door een scheut bakolie met keukenzout in uw handen te mengen en goed te scrubben. Handen worden gelijk lekker zacht

Wil van smaalen
Tip #4911


Gebruikte koffie krijgt uw handen schoon

Heeft u na het verven daar ook wel eens last van? U handen zitten helemaal onder de verf en u wilt eigenlijk hier geen terpetine voor gebruiken? gebruik dan gebruikte koffie dik zeep als het ware u handen in met koffie dik en het resultaat is schone handen!!

Natasja Munneke - van der Welle.
Tip #5141


Verfhanden weer schoon met olie

Verf op terpentinebasis krijg je heel gemakkelijk van je handen met olie (olijf-zonnebloem etc. Het werkt uitstekend en is niet slecht voor je huid.

Annemarijn
Tip #4932


Verfhanden wassen met olie

Wie kent dat niet? Verf aan je handen? Nu volgt mijn zelfbedachte en in de praktijk uitgeteste tip:
Slaolie (mag ook olijfolie of andere olie). Beetje olie in de handen en wassen maar. Daarna met water en zeep en schoon zijn de handen. Zonder vieze terpentine of thinner.
Bovendien lijkt het mij ook wel beter voor het milieu.

Ernie
Tip #624


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen