Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vermoeidheid autorijden

Wat te doen aan vermoeidheid tijdens het autorijden?

Als je moe bent tijdens het autorijden is een pauze nemen erg belangrijk. Daarnaast kun je deze tip(s) volgen om wat scherper te blijven.

Blijf alert achter het stuur met kauwgom

Iedereen weet dat een automobislist geregeld een pauze moet nemen en wat beweging om fris en monter te blijven. En kopje koffie, een red bull of een hazeslaapje doen ook wonderen. Daarnaast heb ik ontdekt dat er nog een middel bestaat dat de alertheid en het concentratievermogen doet verhogen: Kaugom kauwen. Hiermee verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed en in je hersenen en ga je de vermoeidheid tegen.

Tjeerd Geerts
Tip #14361


Moe tijdens een autorit

Ik vind autorijden persoonlijk heel erg leuk. Helaas vind ik het soms ook zeer vermoeiend. Ik ging daarom op zoek hoe ik kan voorkomen dat ik er echt heel erg moe van word als ik wat langer rij. Het helpt dus om te gaan rekken en strekken als ik een lange rit moet maken. Om de zoveel tijd kan ik dan uitstappen en ga ik even wat bewegen. Dit gaat mijn vermoeidheid zeker tegen.

Tamara
Tip #21065


Auto koel houden tegen vermoeidheid tijdens het autorijden

Vermoeidheid tijdens het autorijden is erg gevaarlijk. Hierom is het belangrijk om dit te voorkomen. Het is mogelijk om dit te doen door de auto koel te houden. Dit komt omdat warmte je slaperig maakt. Ook roken is iets wat hiervoor niet goed werkt. Door de rook wordt de auto namelijk warm.

Britt
Tip #21168


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen