Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verschil paraaf en handtekening

Wat is het verschil tussen een handtekening en een paraaf?

Een vraag die oma binnen kreeg: Hoe herken je het verschil tussen een handtekening en een paraaf. De oma's van Oma Weet Raad gingen op onderzoek uit!

Paraaf = Verkorte Handtekening

Een paraaf is een korte versie van jouw handtekening. Deze was vroeger vaker nodig: Je moest doen bij het aankopen van een huis op iedere pagina een handtekening zetten. Bij grote contracten ontstond er direct al een 'paraaf' optie. Omdat dit anders teveel werk werd.

Meister
Tip #19445


Dikke van Dalen over handtekening

Volgens de Dikke van dalen is een handtekening een 'Eigenhandige ondertekening oftewel een naamtekening' Deze handtekening moet wel een soort van leesbaar / herkenbaar zijn. Bij een paragraaf hoeft dit niet zo te zijn, dit mag een zeer korte versie zijn van de handtekening. In de praktijk is het wel fijn als je in een handtekening iets van de paragraaf herkent. Dus als een soort van 'icoon'.

M
Tip #19447


Mooie Handtekening Verzinnen

Een gouden tips als je een mooie handtekening wilt maken is te beginnen met alleen je 'initialen' dus stel je heeft Robbert Jan Keeszoon. Dan pak je RJK deze zet je dan opvallend neer, met deze leters kies je voor één opvallend element. Dus bijvoorbeeld een grote streep gebruiken voor de steel van de K of een cirkeltje onder de R. Na deze drie letters krabbel je achternaam in het heel klein / onduidelijk. ( zo snel mogelijk ) Vervolgens zet je er een mooie streep onder en dan heb je een goede handtekening verzonnen. Als paraaf kies je vervolgens voor een samenvatting van jouw handtekening. Dus dan bijvoorbeeld alleen de R met het cirkeltje of de RJK.

Paraafkoning
Tip #19728


Handtekening veranderen

Je kan je handtekening eenvoudig veranderen, let er wel op dat je bij de bank soms dan nog wel je oude handtekening moet zetten gezien deze overeen moet komen. Maar voor nieuwe contracten ed. kan je eenvoudig jouw handtekening of paraaf wijzigen.

Mich
Tip #19729


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen