Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vocht in de auto

Hoe kun je een vochtige auto weer droog krijgen?

Als jouw auto erg vochtig is aan de binnenkant, dan is dat niet prettig. De ramen beslaan eerder en er kan schimmel en een muffe geur ontstaan. Met Oma’s tips kun je het oplossen.

Vocht uit de auto met een sok gevuld met rijst

Vul een sok met rijst (knoop de sok dicht) en leg deze in de auto, het vocht verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Roelies
Tip #10083


Ik heb vocht in de auto

Het is niet meer dan normaal dat je vocht in je auto hebt. Het kan wel behoorlijk lastig zijn als je niet weet wat je er mee moet doen. Het beste wat ik vind om te doen is om een droogmiddel te gebruiken. Zo word de auto een heel stuk droger dan eerst. Ik vind het wel zo prettig om in een auto te rijden die redelijk droog is.

Carwash
Tip #21069


Vocht in auto voorkomen door ventilatie

Op het moment dat je vocht in je auto hebt, kan dit al snel je ramen beslaan. Gelukkig is dit relatief makkelijk te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om dit te doen door goed je auto te ventileren. Hierbij is het handig om de verwarming en de ventilatie tegelijkertijd aan te zetten. Dit zorgt er namelijk voor dat de lucht meer van het vocht opneemt. Het is vooral verstandig om er voor te zorgen dat de ventilatie niet op circulatie staat. Dit zorgt er namelijk voor dat de lucht de auto weer in geblazen wordt. Dat wil je juiste niet.

Magdelen
Tip #21172


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen