Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vocht in huis

Hoe kom ik van het vocht af in mijn huis?

Merkt u dat het op veel plekken in huis vochtig is en zoekt u manieren om dit te verhelpen. Lees dan de tips die Oma voor jou verzameld heeft.

Liksteen van koe of schaap voor vochtige kamer

Heeft u last van een vochtige kamer? Koop dan éénmalig een liksteen van een koe of schaap, en zet die in een emmer. U kunt na een paar dagen al merken dat uw kelder een drogere lucht heeft, en de muffe geurtjes zijn ook weg. In de zomer zet u de liksteen buiten in de zon neer te drogen,en begint de nattere periode weer,dan zet u hem weer in de kamer neer.

Sabina
Tip #19674


Ventileer het huis beter

Vocht of schimmel in huis is hartstikke slecht voor de luchtwegen. Zorg er dus voor dat je huis goed ventileert, dit zorgt ervoor dat je kamers veel minder vochtig worden.

Rianne
Tip #19675


Check voor lekkage

Je kan in sommige kamers last hebben van lekkage zonder dat je het direct door hebt. Check dit dus even. Dit kan echt een grote oorzaak zijn van vochtige kamers.

Usaid
Tip #19676


Vocht in de kelder

Heb je last van opkruipend vocht in de kelder? Ga dan samen met een makelaar op zoek naar de bron van deze (vaak een regenpijp buiten) vochtplek en los dit eerst op voordat je direct binnen al aan de slag gaat.

Opa Berend
Tip #20829


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen