Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vuilniszak lekt

Wat kun je doen aan lekkende vuilniszakken?

Een vuilniszak die lekt levert een vieze vuilnisbak op en soms een spoor van vieze drab door je huis of zelfs over je kleren. Dat is erg vies en wil je natuurlijk liever voorkomen.

Dubbele vuilniszak gebruiken tegen lekken

Soms scheuren grote vuilniszakken of hebben ze een klein lek onderin. Tip; doe een dubbele vuilniszak in de vuilnisbak. Op een of andere manier lekken de zakken dan minder vaak en als er dan toch een gaatje in zit , is er altijd nog de extra vuilniszak.

Maria
Tip #4844


Het lekken van een vuilniszak

Een vuilniszak kan vies zijn en kan daardoor gaan lekken. Ik heb wel een trucje die hier tegen kan helpen. Ik gebruik namelijk gewoon een tweede zak. Als ik dat doe, dan komt het vocht er niet doorheen. Dan kan ik de vuilniszak dus rustig weg zetten of weg gaan gooien, zonder dat alles gaat lekken.

Vuilnis
Tip #21070


Krant tegen lekkende vuilniszak

Als je een vuilniszak in de prullenbak doet, komt er wel eens vocht doorheen. Dit komt omdat je wel eens natte dingen weg gooit. Het is natuurlijk niet zo lekker als je vuilniszak lekt. Hierom is het mogelijk om dit te voorkomen door een krant onder in de vuilniszak te leggen. Dit komt omdat de krant al het vocht opneemt in plaats van dat dit in de prullenbak terecht komt.

Janusz W
Tip #21173


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen