Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vuilniszakken vervangen

Wat zijn handige tips voor het vervangen van vuilniszakken?

De vuilniszak legen en vervangen is een taak die je soms meermaals per week moet doen. Met deze handige tips en lifehacks maak je dit voor jezelf makkelijker.

Handige opbergplek voor vuilniszakken

Als u een nieuwe vuilniszak moet verschonen leg dan onder in de emmer de rol met nieuwe zakken dan hoeft u niet telkens naar de kast om een nieuwe te halen.

Anneke Kweens
Tip #1482


Voorkom dat meeuwen in je afval pikken

Doe een klein beetje terpentine of wasbenzine op een watje en veeg daarmee in een paar streken over de buitenkant van de volle vuilniszak, vlak voordat je hem aan de straat zet. Dit voorkomt dat meeuwen de vuilniszak leegplukken, waardoor de hele inhoud op straat komt te liggen. Watje kan weggegooid worden in diezelfde vuilniszak (dubbel effect). ---- Eerst een uitgevouwen krant in de nieuwe vuilniszak doen voorkomt dat de zak gaat doorlekken (wat soms het geval kan zijn als de zak niet goed van de rol afscheurt).

Elze
Tip #4938


Panty als touwtjes

Knip het been gedeelte in reepjes van 2 cm, daarna weer door knippen. En je hebt uitstekende touwtjes b.v voor vuilniszakken dicht te binden supersterk.

Joli
Tip #4277


Vuilniszakken vervangen met een truc

Vuilniszakken vervangen doe je bijna elke dag met een groot gezin. Leg de vuilniszakken onder in de bak, dan kost je het minder moeite om een nieuwe te pakken.

Maal
Tip #20807


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen