Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wasmiddel alternatief

Wat is een goed alternatief voor wasmiddel?

Om uiteenlopende redenen kun je op zoek zijn naar een goed alternatief voor wasmiddel. Dat kan te maken hebben met de kosten, het milieu of met bijvoorbeeld irritatie op de huid. Er zijn gelukkig bestaande producten die als alternatief gebruikt kunnen worden, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf wasmiddel te maken.

Milieuvriendelijk wasmiddel maken

Wasmiddel te duur? Of te schadelijk voor het milieu? Groene zeep (vloeibaar, voor ongeveer 0,55 euro per 750 ml) en scheutje azijn in naspoelbakje geeft prima resultaat!

Daphne
Tip #1106


Makkelijk wasmiddel maken

Rasp 1 tablet sunlight zeep en voeg 5 liter kokend water toe. Laat dit 1 nacht/dag staan. Het lijkt nu op behangerslijm. Mix dit even door met bijv. de staafmixer en vul hiermee de lege wasmiddelflacons. Voor iedere was 1 wasbol helemaal vullen en uw was is net zo schoon en ruikt lekker fris. U heeft nu voor 11 eurocent een liter wasmiddel.

Pauline
Tip #2714


Goedkope manier om zelf wasmiddel te maken

40 gr sunlight zeep raspen in 1/2 liter water. Verwarmen en roeren tot alles gesmolten is. 40 gr soda erbij en 2 liter warm water. Alles goed doorroeren. Evt 15 gr geurolie erdoor. 24 uur wachten en voila wasmiddel. 200 ml per keer gebruiken. Werkt super en kost minder dan 1 euro om het te maken.

Tip #4553


Wasmiddel overgieten naar fijnere fles

Daar ik sinds kort een goedkoper wasmiddel gebruik, zit aan de fles helaas geen handgreep. Ik giet het nu over in een andere fles, waar wel een handgreep aan zit. Werkt beter! Succes Joke Oomens.

Joli..
Tip #11623


Zelf wasmiddel en wasverzachter in een maken

Gebruik ipv wasmiddel in je wasmachine een kleine hoeveelheid dagshampoo van HEMA . Eenvoudig , fijn voor mensen met en gevoelige huid en gevoelige slijmvliezen en heel voordelig .
Geen wasverzachter nodig.

Toptip
Tip #15308


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen