Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterfles schoonmaken

Hoe kun je een waterfles reinigen?

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een RVS drinkfles of een plastic waterfles van bijvoorbeeld Dutch Water of Dopper. Met deze tips kun je de drinkfles schoonmaken.

Aanslag in je waterfles wegvriezen

Vul de fles met water en zet het een nachtje in de vriezer. Volgende dag ontdooien en de aanslag in verdwenen.

Iris
Tip #5169


Fles schoon maken met azijn en soda

Op het moment dat je een waterfles voor een langere tijd gebruikt, kan deze onder het kalk gaan zitten. Ook kunnen er andere viezigheden blijven zitten. Ik heb een hele tijd last gehad hiervan in mijn waterfles. Hierdoor ben ik er achter gekomen dat je dit makkelijk schoon kan maken met azijn en soda. Als je dit niet in huis hebt, is het zelfs mogelijk om dit te doen met citroensap en bakpoeder.

Lotje
Tip #21075


Waterfles schoonmaken met soda en azijn

Je waterfles kun je makkelijk schoonmaken met soda en azijn. Eerst begin je met het maken van een sopje van baking soda en water. Hier kun je de fles mee weken. Door alles weg te spoelen met wat azijn, zorg je er voor dat alle viezigheid uit de fles verdwenen zijn. Als je van de soda en azijn smaak en geur af wilt, kun je de fles het beste een uurtje in wat heet water leggen. Door hierna goed te spoelen met koud water, zijn alle geurtjes en viezigheden helemaal weg.

Anoniemx
Tip #21178


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen