Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Brandtijd waxinelichtjes

Hoe lang brandt een waxinelichtje en kun je dit verlengen?

De brandduur van een waxinelichtje is ongeveer 4 tot 8 uur. Dankzij een aantal tips van Oma kun je de brandtijd verlengen.

Bewaar ze in de diepvries

Als je waxinelichtjes en kaarsen in de diepvries bewaart branden ze langer.

Connie
Tip #1107


Gebruik de randjes ook

Als je een waxinelichtje dat gedeeltelijk is opgebrand, uitblaast en pas veel later weer opnieuw aansteekt, gaat hij bijna altijd snel weer uit. Zelfs als hij nog een poosje brandt, blijft er daarna veel onverbrand vet achter. Bij het stollen van het vet "kruipt" het vet als gevolg van adhesie omhoog tegen de zijkanten, en kan onvoldoende verbranden. Daardoor gooi je vaak halfverbuikte waxientjes weg. Dit kun je voorkomen op deze manier: Steek het gestolde waxinelichtje opnieuw aan, en houd hem onmiddellijk op zijn kop. De vlam verwarmt nu het vet. Draai daarbij snel het bakje rond om zijn eigen as, zodat aan alle kanten rondom de pit het vet een beetje smelt. Tegen de tijd dat het bakje heet begint te worden, is er genoeg vet gesmolten: een druppel is genoeg. Zet het bakje dan weer gewoon neer, en het waxientje brandt nu helemaal op.

Erna
Tip #3963


Waxinelichtjes: brand

Bestrooi de waxinelichtjes met wat zout en ze branden langer.

Janneke
Tip #1637


Zout verhoogt brandtijd

Waxinelichtjes langere brandtijd:

Wij branden regelmatig waxinelichtjes, want dat staat altijd zo gezellig. Als u er, voordat u ze aansteekt, wat zout op strooit, blijven de lichtjes anderhalf uur langer branden.

Tip #14258


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen