Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zomertijd tips

Hoe zorg je dat je snel went aan de zomertijd?

Ieder jaar gaat eind maart de klok een uur vooruit waardoor je minder slaap krijgt. De zon komt vervolgens voor je gevoel later op en gaat later onder. Dit heeft gevolgen voor je biologische klok en sommige mensen kunnen daar wat last van hebben.

Daglicht is goed voor je

De klok gaat een uur vooruit! Door de overgang naar de zomertijd slaap je gemiddeld 40 minuten korter. Voor wie de dag erna last heeft van de biologisch klok: Ben je wakker, stap uit bed en trek meteen de gordijnen open. Daglicht is goed voor je en heeft invloed op je biologische klok.

Tip #11640


Voorbereiding op de zomertijd

Als de zomertijd er aan komt, heb ik altijd een beetje last van een verandering in de tijd. Sinds kort sta ik van tevoren een uur eerder op en ga ik een kwartier eerder naar bed. Op die manier went mijn lichaam namelijk aan het eerder op moeten staan.

Anoniem
Tip #21081


Eerder naar bed en eerder opstaan als zomertijd tips

Zomertijd is altijd lastig om in te komen. Hierom is het handig om een aantal zomertijd tips te hebben. Het is bij de zomertijd verstandig om eerder naar bed te gaan en eerder op te staan. Zo kun je het beste een kwartier eerder naar bed gaan en een uur eerder opstaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je een beetje went aan het eerder opstaan. Als je dit een week van tevoren doet, ben je meteen gewend aan de zomertijd.

Summerx
Tip #21184


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen