De beste tips

Buikpijn

#1. Buikpijn verhelpen

Het is een hele rare maar als je buikpijn of krampen heb helpt het om je vinger heel nat te maken het liefste je eigen speeksel en hem dan in je navel stoppen en een paar keer heen en weer draaien geloof me het is het proberen waard en als dat niet werkt is een kopje gember thee ook goed

Buikpijn

#2. Lauwwarm water

Bij buikkrampen werkt het heel erg goed om een glas lauw, bijna warm, water te drinken. Binnen 10 minuten begint de stoelgang en is de pijn voorbij.
Buikpijn

#3. Kokend water met suikerklontjes

Bij buikpijn , menstruatiepijn en darmpijn , een glas kokend water met 3 a 4 klontjes suiker ! is mierzoet maar helpt 100000%
Bekijk 62 andere tips

De nieuwste tips

Buikpijn

Zit postitie

Als u buikpijn heeft helpt het mij om een kussen te pakken, op je billen te gaan zitten, het kussen tegen je buik aan leggen en jezelf er een beetje omheen te wikkelen. Als dat niet werkt kunt u ook nog altijd een kopje verse muntthee of gemberthee zetten. Veel beterschap :)

Buikpijn

Kruik

tegen buikpijn helpt een warme krijg heel goed bij mij in iedere geval wel. Je kunt dit doen met kokend water of met warm water of met koud water.wij doen het met kokend heet water 

Buikpijn

Poepen

Klinkt raar maar als je buikpijn hebt of krampen ga lekken op de wc zitten en ontspan pak er desnoods een boekje bij probeer te poepen heb je gepoept? Dan is het waarschijnlijk over zo niet? Een warme kop gember thee werkt ook goed.

Nog 62 andere tips

Buikpijn

Cola drinken werkt

Bij buikkramp en diarree moet je cola drinken, dit werkt echt!!!
Buikpijn

Krom liggen op een kussen

Ga op bed of op de grond zitten en zet een kussen tegen u buik en ga er krom op liggen zodat de kussen tegen u buik na een minuutje zal de buikpijn verminderen.
Buikpijn

Appel met suiker en kaneel

Eet een geschilde appel met suiker en kaneel, helpt echt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Trek je knieën op

Trek je knieën in zodat ze tegen je buik zitten strek je armen rond je buik en druk stevig aan. Helpt echt.
Buikpijn

Rooibos thee

Buikkrampen? Drink rooibosthee! Wordt in Zuid Afrika ook aan babies gegeven.
Buikpijn

Eetlepeltje lijnzaad

Buikpijn of Darmkramp? Neem en eetlepel lijnzaad (verkrijgbaar in de reformwinkel) oud familierecept wordt ook aan paarden gegeven, je voelt de buikpijn wegzakken en vaak moet je daarna naar de WC, werkt bij mij al jaren, heb altijd een zakje in huis.
Buikpijn

Warme melk

Als u buikpijn/buikkrampen hebt kunt u het gemakkelijk oplossen door warme melk te drinken en koud water op je hand te doen en dan met je koude natte hand over je buik wrijven. Veel beterschap!❤️💝

Buikpijn

Op je rug liggen

Als je buikpijn hebt kan je even op je rug liggen en 2 minuten over je buik wrijven. Je voelt dan even geen pijn meer. Wat je ook kan doen is hete thee drinken je buik krijgt dan "rust". Waar je vooral aan moet denken is dat het thuis niet koud is, doe het raam dicht en ga lekker onder de dekens.
Buikpijn

Veel hete thee

Om buikkrampen te verminderen, helpt het om lekker veel hete thee te drinken. Je maag raakt er lekker in een soort van "ontspannen" sfeer van, en je hebt er dan even geen last meer van.
Buikpijn

Plat liggen

Ga bij buikpijn plat op de rug liggen, het liefste op een bed, en leg uw handen op uw buik. Adem diep in en uit door uw buik en de buikpijn verminderd.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Lauwe cola drinken

Als je last hebt van darmkrampen drink dan een glas lauwe cola, de krampen verdwijnen...
Buikpijn

Hete douchestraal over de buik

Last van krampen in de buik of buikpijn? Sproei met de net te hete douche kop 10 a 20 min over de buik zodat ie rood word daarna afdrogen en je buikpijn verdwijnt.
Buikpijn

Liggen op je buik

Ga ongeveer 4 min op je buik liggen en de pijn verminderd een beetje.

Buikpijn

Warme kruik tegen je buik

In plaats van 20 min douhcen kun je ook een warme kruik tegen je buik leggen. En het is ook goedkoper voor het water gebruik.
Buikpijn

Cola drinken

Als je buikpijn hebt moet je Cola drinken. Coca Cola. Want vroeger werd het ook als geneesmiddel gebruikt maar het was veel te lekker.
Buikpijn

Kussens onder je voeten

Ga in bed liggen op je rug en doe minimaal 3 kussens onder je voeten en ontspan. Je kan ook een heel dik kussen gebruiken, doe een kruik of pittenzak op je buik, natuurlijk wel warm.
Buikpijn

Warme melk met pepermunt of anijs

Een beker warme/hete melk met een pepermuntje of anijsblokjes erin, helpt heel goed, buikpijn is snel over
Buikpijn

Warme pittenzak

Als je buikpijn hebt leg er dan een warme pittenzak op de pijn ga je minder voelen.
Buikpijn

Cola of thee drinken

Cola drinken of thee en iets warms op je buik leggen.
Buikpijn

Glas cola

Drink een glas cola! Na ongeveer 15 minutjes is je buikpijn veel minder!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Buikpijn rechtsonder

rechtsonder in de buik kan duiden op appendicitis, pijn die uitstraalt naar de rug kan duiden op aandoeningen van gal, alvleesklier en maagzweren, pijn die uitstraalt naar de lies op nierstenen, en pijn die uitstraalt naar de rechterschouder op prikkeling van het middenrif. " Altijd met dit soort dingen contact opnemen met de dokter!
Buikpijn

Buikpijn

als je de pijn accepteert of niet aan denkt dan gaat het buikpijn verminderen
Buikpijn

Cola met suiker

Drink cola met suiker, bij mij lukt het altijd.
Buikpijn

Yoga oefeningen

1. Yoga oefeningen doen 2. Warme/ hete douche of bad 3. Warme annijsmelk drinken.. In deze volgorde goed resulten en behalve tegen je buikpijn is het voor veel meer dingen goed. Na deze 3 stappen lekker uitrusten als je kan!
Buikpijn

Pepermuntjes

Buikpijn, buikkrampen of menstruatiepijn? Neem 3 pepermuntjes, kauw ze door dat je grote stukken overhoud en slik ze dan door. Dit werkt echt.
Als dit niet bij jou werkt kan je ook op je rug op je bed gaan liggen en dan een beetje hard over je buik wrijven (natuurlijk op de plek waar je pijn hebt) dit werkt ook echt bij mij!

Buikpijn

Liggen op de grond

Ga liggen op de grond met je knieën omhoog en je rug op de grond haak je vingers in elkaar en doe je armen over je hoofd en op de grond.
Buikpijn

Anijsmelk

Anijsmelk helpt tegen diaree en buikpijn. Dit kun je gemakkelijk bij de supermarkt kopen, lees de instructies op de verpakking.
Buikpijn

Aardappelpuree

Als je buikpijn heb neem dan aardappelpuree of poeder met scheutje warm water eet hiervan 2 eetlepels op en ze maagpijn trekt snel weg werkt ook goed bij kinderen. bij misselijkheid helpt het ook.
Buikpijn

Thee tegen buikpijn

Warme thee werkt super goed tegen buikpijn binnen 5/10 minuten is je buikpijn weg
Buikpijn

Pepermunt eten

Middel tegen buikkrampen, eet twee tot drie pepermunten, kauw deze in grove stukken doorslikken en de kans is heel groot dat de krampen verdwijnen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Buikpijn kruik

Leg een warme kruik op je buik rust genoeg eet niet te vet
Buikpijn

Warme melk met anijs

Bij maag- of darmklachten: warme melk met anijs. Doet wonderen.
Buikpijn

Groene thee met ginseng

Succes verzekerd !! Drink bij darmkrampen een kop groene thee met ginseng de krampen zullen snel verdwijnen.
Buikpijn

Op je buik liggen

Als je buikpijn hebt pak dan een kussen of een badjas en ga met je hele buik erop liggen en wat je ook nog kan doen is op je rug liggen en 2 minuten over je buik wrijven, dit werkt, maar niet lang .

Buikpijn

Lekker masseren

Ga op je rug liggen (op een bed) en masseer je buik zo'n 5 minuten na die 5 minuten drink je warm water en de pijn zal wegtrekken
Buikpijn

Warme melk

Melk in de magnetron of laten koken even afkoelen en drinken maar anijs melk zou ook kunnen helpen. Werkt dit allemaal niet? Een kruik is ook een wonder middel ga lekker op de bank liggen met een dekentje en kruik tv aan voor wat afleiding en dan zou je kunnen proberen te slapen op je buik liggen is ook een goede tip 

Buikpijn

Dingen die helpen tegen Buikpijn

Buikpijn is heel naar wat het best helpt is een kopje thee, sowieso 2 liter water/thee drinken en de rest weet ik niet zo goed maar er zijn vast nog meer tips!! 

Buikpijn

Havermoutpap

Last van darmkrampen: eet 1 kom havermoutpap. Heb je geen last, maar wel risico op darmkrampen eet het om de 3 dagen.
Buikpijn

Buikpijn verminderen/stoppen

Ga op je rug liggen op de bank of in bed, masseer je buik ( niet te hard ) ongeveer 10 minuten en dan zou de buikpijn weggaan en kan je weer doen wat je wil
Buikpijn

Thee van uienringen

Als je buikpijn hebt kook dan water en doe er dan uienringen in net zoals je thee zet. Drink het dan zo heet mogelijk op.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Droog brood

Bij mij helpt droogbrood eten en een ontspannen filmpje of spel spelen /kijken. Bijna 100% dat het werkt!!
Buikpijn

Venkelthee

Bij darmkrampen kun je venkelthee drinken.
Buikpijn

wat helpt bij mij

Als je ergens bent waar je geen kruik bij de hand hebt help het bij om een koud glas water te drinken en even een spelletje te spelen voor afleiding. Voor de rest kan je ook naar huis en in bad of met een kruik op je buik.

Buikpijn

Spastischedarmsyndroom? Thee met Gember

Ik heb zelf coeliakie (glutenintollerant) en het spastischedarmsyndroom.
Als mijn darmen en maag overstuur zijn maak ik een grote kan thee met verse gember, verse venkel en citroensap!

Dit werkt erg goed!

Buikpijn

Buikpijn verhelpen met handen

Leg je handen 30/40 seconden in ijskoud water. Leg deze daarna op je buik. Ga het liefst op je buik liggen met je handen op je buik. Het is super koud, maar het helpt heel erg goed. 

Buikpijn

Mond inademen neus uitademen

Adem met je mond in, hou dit voor 2 seconden aan. Adem uit met je neus. Ga lekker op de bank liggen met een deken en een kussen, slaap even en kom lekker tot rust. Veel beterschap!

Buikpijn

Hoe kom je van buikpijn af

Op je zij gaan liggen met je knieën omhoog getrokken, een hand op je buik leggen en een liedje neuriën. 

Buikpijn

Liggen

Ga op je zij liggen, leg een kussen tegen je buik en trek dan je knieën in. Na 2 minuutjes is de buikpijn minder.
Buikpijn

Op je zij liggen

Als je buikpijn hebt lig dan op je linker zij werkt echt
Buikpijn

Koude cola

Drink een paar goede sloken koude cola paar minuten later is het weg

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

buikpijn

Drink spa rood en de buikpijn zal verminderen
Buikpijn

Ginger ale

Wat bij mij goed werkt is een glas Ginger Ale daarna zijn buik krampen /buik pijn vermindert,Maar ze kunnen wel weer terugkomen
Buikpijn

Warme kruik en warme melk

Leg een kruik op je buik of neem warme melk met anijs!
Buikpijn

Liggen

Ga op je buik liggen met een kussen onder je buik en doe dat 2 minuten dan zou na dat de buikpijn weg zijn veel beterschap
Buikpijn

Buikpijn

Ga op je buik liggen en probeer te slapen. Is je buikpijn echt HEEL pijnlijk drink dan wat rooibosthee en eet een asperientje.
Buikpijn

Buikpijn Gaat hier van weg!

Trek je knieën op en speel een videogame dan denk je er niet aan
Buikpijn

je kan beter in ademen en uit ademen

  1.  Je kan beter proberen te kotsen
Buikpijn

Eet minder zoetigheid

Probeer minder snoep en zoetigheid te eten dat kan de oorzaak van buikpijn zijn

Buikpijn

Koud water

Maak je handen goed nat met koud water, droog het af en leg het daarna op de plek van je buik waar je de pijn voelt. Veel beterschap!  Ik heb zelf al 3 maanden buikpijn. Ik weet nogsteeds niet wat het is, allerlei onderzoeken gedaan, niks uitgekomen! 

Buikpijn

Steek in je buik

Leg je handen op je buik voor een minuutje en haal diep adem en heel lang uit ademen wat ook help een kop thee met honing

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikpijn

Soep

Maak een kop soep met niet te veel kruiden kippen soep werkt het best en anders een warme kruik

Buikpijn

Buikpijn? 🛁

Heb jij buikpijn? Ga lekker in een warm bad met een kopje thee. Ga op je buik in bad liggen en blaas belletjes, dit werkt echt! 

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.