Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Sudderen

Forum  ›  


Sudderen

Hoi, ik maak regelmatig stoofvlees oid. Ik kook op gas. Maar ondanks kleinste pitje en een sudderplaatje blijft het te hard gaan. Tip???

Anoniem

2

Je kan een sudderplaatje gebruiken (kopen). Een sudderplaatje is onmisbaar als je een gerecht langzaam gaar wilt stoven. Door de sudderplaat tussen het fornuis en de pan te plaatsen, wordt de hitte gedempt en wordt aanbranden of te snel garen voorkomen. Je stoofvlees kan je ook (met pan en deksel erop) in de oven (ca. 95 graden) verder laten garen. Wel goed bedekken met vocht.

Sudderplaatjes zag ik onlangs nog bij Blokker liggen. Zelf heb ik inductie en daar zijn ook van die plaatjes voor, maar ik heb mezelf toch een slowcooker cadeau gedaan. Een echte crockpot 2,4 liter en die was maar 50 euro en je kunt er zoveel mee. Zet het vlees na aangebraden te hebben een paar uur met wat vocht toegevoegd in dat ding en je hebt super draadjesvlees.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst