Populaire tips

Mieren bestrijden

kaneelpoeder tegen mieren

Als je last hebt van mieren dan kun je er kaneel poeder op strooien en je krijgt nooit meer last van mieren.

Buxusmot bestrijden

Aangetaste buxus behandelen

Het is belangrijk de buxus goed te controleren. De rupsen zitten vooral in de bovenste blaadjes. De enige milieuvriendelijke oplossing is de rupsen en poppen handmatig te verwijderen, maar daarmee krijg je niet alle rupsen weg. Je kunt de plant ook besproeien met een mengsel van 1 liter water , 2 theelepels groene zeep en 2 borrelglaasjes schoonmaakazijn. Aangetaste takken met spinsels knip je daarna weg. Is de plant zwaar aangetast? Dan kun je deze het beste uitgraven of bij de grond afknippen. Belangrijk is aangetast buxus niet in je GFT-bak te doen, maar in een afgesloten zak in de container voor restafval.
Katten verjagen

Katten verjagen met koffiedik

Hoe je poezen uit je mooi bloemenperkje kan houden: Strooi er gewoon wat koffiedik tussen, dit heeft namelijk een sterke geur waarvan katten niet houden.
Slakken bestrijden

Bier verdrijft slakken

Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.
Ramen wassen

Schoonmaakazijn, spiritus en afwasmiddel

Voor het lappen van de ramen: neem water met een scheut schoonmaakazijn, een scheut spiritus en een druppeltje afwasmiddel.

Dit werkt ook goed om de schimmelige aanslag onder de goot (de z.g.n. boeidelen) te reinigen. Gebruik hierbij een z.g.n. microvezeldoekje en de aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Nieuwste tips

Grind onkruidvrij

Worteldoek is de truuk

De enige oplossing die ik heb gevonden tegen onkruid is het plaatsen van een anti-worteldoek onder het grind. Dit zijn dicht geweven matten van kunststof, waar wel water doorheen kan maar die licht en wortels tegenhouden.

Teakhout tuinmeubelen

Zelf pak ik de hogedruk reiniger!

Ja, ik weet dat het fout is en het onzichtbare laagje kan aantasten etc. etc. maar zo'n hogedruk reiniger werkt wel voor mij. Ik geloof er ook niets van dat dit schadelijk is. Ik laat over wat jaartjes weten of het een succes was of niet. 

Als je niets van me hoort zit ik lekker buiten op mijn schone teakhout tuinmeubelen, naast mijn hogedrukreiniger!

Muizen verjagen

Muizen plaag oplossing

Zoek eerst naar de oorzaak waar de muizen vandaan komen, bijvoorbeeld een kelder of meerkast, zijn daar gaten, de kleinste kunt het ze doorheen! Dicht de gaten en plaats muizenvallen, diervriendelijk kan, maar muizen zijn slim, misschien dmv een emmer en een trapje, gebruik pindakaas als lokvoer. 

Alle huis en tuin onderwerpen

A
B
C
D
F
G
H
K
L
M
N
O
P
R
S
T
V
W
Z