Populaire tips

Vetvlekken verwijderen uit kleding

Vetvlekken verwijderen met wasbenzine

Vetvlek natmaken met wasbenzine (cheap!), op normale temperatuur wassen in de wasmachine en de vlek is er zeker uit. Ook voor oude vetvlekken.

Vetvlekken verwijderen uit kleding

Droogshampoo en dreft

Heb je een vetvlek op je lievelingstshirt? Spuit er dan droogshampo op en een beetje dreft! Tip van mijn mama.
Bloedvlekken

Ingedroogde bloedvlekken verwijderen

Na jaren verschillende tips uitgeprobeerd te hebben, is de tip met de shampoo (gebruik de 0%) het aller aller beste om bloedvlekken te verwijderen! Zelfs beter dan de professionele vlekkenverwijderaars. Mijn zoon heeft soms een bloedneus in bed, dan stond ik midden in de nacht met mijn handen in ijskoud water, dit hoeft niet meer. Een twee weken oude bloedvlek heb ik weggewerkt met shampoo: eerst nat maken met koud water, dan shampoo erop doen, in borstelen met een klein borsteltje, je ziet de vlek helemaal verdwijnen na 1 a 2 minuten poetsen, dan in de wasmachine wassen. Weg is vlek.

Bloedvlekken

Glassex op bloedvlekken

zelfs ingedroogde bloedvlekken ( en ook andere vlekken trouwens zoals vetvlekken) gaan er geweldig uit met een beetje glassex. Gewoon erop spuiten, even inknijpen en in de machine doen.

Olievlek uit kleding

Afwasmiddel krijgt olie uit kleding

Bij olievlekken op uw kleding, doet doodgewoon afwasmiddel wonderen. Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes inwerken, en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Olie uit kleding verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

Nieuwste tips

Limonadevlekken

Niet Wrijven! Soda = Goud

Als ik cola of een andere limonade op mijn stoffen bank morst, dep ik het eerst zo snel mogelijk droog zonder te wrijven. Vervolgens maak ik een mengsel van soda en lauw warm water en dep ik dit op de vlek. Daarna reinig ik de plek opnieuw met alleen lauw warm water. Zo behandel ik de vlek effectief zonder de stof te beschadigen.

Tin schoonmaken

Soda doet ook hier wonderen!

Ik maak mijn tin schoon door het te wassen in een sopje van warm water en soda. Daarna spoel ik het af met warm water en laat ik het drogen. Vervolgens wrijf ik het tin in met een zuurvrije was, zoals bijenwas of blanke was. Tot slot poets ik het tin op met een zachte doek.

Frambozenvlek

Witte natuurazijn

Ik laat kledingstukken met framboosvlekken weken in een bak met witte natuurazijn. Na minstens een uur spoel ik de vlek uit en laat ik het kledingstuk goed drogen. Zo verdwijnt de vlek volledig, zonder dat ik de stof hoef te schrobben.

Alle vlekken onderwerpen

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Z