Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kraag

Je kunt met ammoniak veel bereiken, maar deze tip staat daar nog niet bij. Je hebt wel eens een kraag van een jas of hemd, die een zure lucht heeft. Deze lucht krijg je eruit door het desbetreffende kledingstuk in de ammoniak te dompelen, alleen het stuk waar de lucht afkomt. Een half uur is genoeg. Dan haal je het uit de ammoniak en wring het uit in een schaal, de ammoniak is nu troebel en je kleding ruikt na het drogen weer normaal.

0 0
Insectenbeet

Ik heb een tip die echt werkt (zelf ondervonden). Als je een prik van een insect hebt opgelopen, plak dan een stukje plakband of een hechtpleister op de rode plek en de jeuk verdwijnt. De truc is dat er dan kan er geen lucht of licht meer bij kan.

0 0
Fietsen

Als je de handvatten van je stuur wilt vervangen, krijg je ze er makkelijk vanaf door er een beetje terpentine tussen te laten lopen, erop zetten gebruik hier ook een beetje terpentine voor.

0 0