Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zalf (aanbrengen)

Is het te moeilijk om een bepaalde plaats te bereiken op bijvoorbeeld je rug, verdeel dan een laagje zalf of crème met behulp van een schoon mes over het oppervlak van een schone gummi huishoudspatel, en wrijf daarmee de moeilijk bereikbare plek in. Bovendien ook altijd gemakkelijk wanneer je niet met je handen aan een zalf of crème wil komen, die te scherp is voor de slijmvliezen.

F. Arias
0 0
Verkoudheid

Vul een pannetje met een dikke bodem (dat blijft nadien langer warm, waardoor je langer kunt stomen) met een halve liter water. Breng het aan de kook, neem het van de warmtebron en voeg er 2 theelepeltjes gedroogde salie aan toe. Salie bevat namelijk rozemarijnzuur en heeft een ontstekingsremmende werking. Zet het hete pannetje voorzichtig op een onderzetter, hang een handdoek over het hoofd en inhaleer door de neus. Sluit eventueel wisselend steeds 1 neusgat af om een nog intensievere werking te verkrijgen.

F. Arias
1 0
Stoombadje

Neem een pannetje met dikke bodem (daardoor blijft het water langer warm), vul het met 500 ml water. Breng het water aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron en zet het op een onderzetter. Voeg er 2 eetlepels pure jasmijnbloesem aan toe. Hang een handdoek over het hoofd en adem diep door de neus in. Jasmijn werkt antibacterieel en ontspannend. De geur van de jasmijn werkt bovendien als afrodisiacum.

F. Arias
0 0