Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Voetschimmel

Maak een voetenbadje met blaadjes van klimop. Flink wat blaadjes gebruiken. Ik knip ze in kleine stukjes en giet er daarna twee volle waterkokers met gekookt water op. Laten trekken en afkoelen. Aanvullen met water als nodig is. Ook gooi ik er nog een paar teentjes knoflook bij en een flinke scheut schoonmaakazijn. En dan lekker lang met je voeten in het badje zitten. Minimaal een half uur om te zorgen dat de huid week wordt en het daar onder ook zijn werk kan doen. Voeten afdrogen en klaar. Bij lichte schimmelinfectie is 1 voetenbadje al voldoende.

0 0
Acne

Kreeg rond mijn 30e veel last van onderhuidse ontstekingen. Vooral bij mijn kin. Had op de duur zo'n tien ontstekingen gelijktijdig op mijn kin en ben toen 1 capsule teunisbloemolie en 1 capsule visolie samen gaan slikken dagelijks. Langzaam zag ik de ontstekingen verdwijnen. Nu gebruik ik de capsules niet meer dagelijks maar als het nodig is weer een kuurtje. Daarnaast helpt ook exfolieren en niet scrubben want dat kan de huid beschadigen. Zelf gebruik ik een serum van clinique met daarin oa salicylzuur. En parfumvrije!!!! producten gebruiken en ook geen alcohol. Gezicht kan je goed schoonmaken met zonnebloemolie met 10% borageolie en daarna met een handoek met heet water stomen en olie verwijderen. Paar keer herhalen. Verwijdert ook de make up. Aloe vera facewash van de bodyshop is heel goed, geeft geen trekkerig gevoel.

0 0
Anti Rimpel

Niet te veel in de zon. En crème gebruiken met zonnefactor. Roken zorgt ook voor huidveroudering.

Parfumvrije huidproducten. Niacinamide (vit B3) houdende crèmes gebruiken. Is bewezen effectief om rimpels te voorkomen. Anti oxidanten eten en drinken om van binnenuit cellen te beschermen. En antioxidanten op de huid gebruiken.

0 0