Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Elleboogverband

Een verband om de elleboog blijft vooral bij kinderen moeilijk op zijn plaats zitten. Een oude sok met afgeknipte teen is dan een handig hulpmiddel, ziet er ook leuk uit en het verband wordt dan niet zo snel vuil

Hella
0 0
Bloedarmoede

Last van bloedarmoede; dan veel ijzerhoudend voedsel eten, zoals spinazie, runderlever andijvie en appelstroop.

Hella
0 0
Stoelgang

Een trage spijsvertering wordt gestimuleerd als men voor ieder maaltijd wat rauwkost gebruikt (geraspte wortel, appel, witte kool)

Hella
0 0
Nagelvijl

Een nagelvijl is gemakkelijk schoon te maken door er een strook plakband op te drukken. Als het plakband wordt los getrokken komt het vuil mee.

Hella
0 0
Gootsteen

Doe 1 x in de week een schepje soda, opgelost in heet water in de gootsteen, dit houdt de afvoerpijpen schoon.

Hella
1 1
Melk

Melk brandt niet aan als men een met koud water omgespoelde pan gebruikt. Het overkoken van melk kan worden voorkomen door de rand van de pan in te smeren met boter.

Hella
0 0
Bloemenvaas

Hoge vazen staan steviger als op de bodem een laagje zand of kiezelstenen wordt gestrooid.

Hella
0 0
Pioenrozen

Plant pioenrozen niet te diep in de tuinaarde, maar net onder het oppervlak anders krijg je geen bloemen en komen er alleen maar bladeren.

Hella
0 0
Bloesemtakken

Bloesemtakken blijven langer goed als je ze zet in water, waarbij je een flinke schep suiker hebt toevoegd.

Hella
0 0
Tuinslang

Als je het uiteinde van een tuinslang even in heet water houdt, dan past hij daarna gemakkelijker op een kraan. Bovendien blijft hij dan goed strak zitten omdat het plastic bij afkoeling weer krimpt.

Hella
0 0