Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Menstruatiepijn

Het schijnt dat een halve eetlepel roomboter met een halve eetlepel honing zou werken. Even warmmaken in een pannetje of magnetron en dan opeten. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen!

Willeke
0 1
Uitdrogen voorkomen

Om uitdrogen (vooral bij kinderen) te voorkomen, kan je i.p.v. (die vieze) ORS ook een energiedrankje als Extran ofzo geven, werkt net zo goed! Deze tip kreeg ik van een huisarts

Willeke
2 0
GFT bak

Als u maden uit de kliko wilt houden, hang dan een panty(kousje) met een mottenbal in de kliko. Dit stinkt zo dat er geen maden in willen!

Willeke
4 1
Diepvriesbakjes

Als diepvriesbakjes gebruik ik altijd boterkuipjes. Als de boter eruit is afwassen en je hoeft ze niet meer schoon te maken na gebruik, er blijven toch telkens nieuwe boterkuipjes over.

Willeke
0 0
Verf

Ook met (zonnebloem of olijf) olie krijg je heel makkelijk verf van je handen. Lekker inwrijven en goed afspoelen. Hierdoor droogt je huid niet uit!

Willeke
0 0
Wasverzachter

Te veel wasverzachter is schadelijk voor de droger. Je kunt de was ook lekker laten ruiken door in de droger een washandje, waarin een beetje waspoeder zit, mee te draaien. Wel het washandje goed dichtknopen!

Willeke
0 0
Bak en kooklucht

Azijn helpt uitstekend bij bak en kook lucht. Het heeft nog een voordeel: de pan wordt weer prachtig glimmend!!!

Willeke
0 0
Overkoken

Om het overkoken van b.v. macaroni te voorkomen, zet ik altijd een wasknijper op de rand van de pan. Hierdoor kan de deksel niet helemaal meer op de pan komen, en kookt het dus veel minder snel over.

Willeke
0 0