Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mascara

Mascaravlekken zien er vaak erger uit dan ze zijn. Dep ze met een stevig sopje van zachte zeep.

5 0 0
Fruitvliegjes

Een bakje met water en een klein beetje azijn neerzetten en de vliegjes zijn er snel vandoor.

5 5 71 4
Mieren

Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten.

4 5 12 2
Muggen

Plant volop afrikaantjes, lavendelstruiken en citroengeraniums in de tuin. Muggen en andere insecten zijn er niet dol op.

5 0 0
Tegels

Tuintegels of tuinstoelen of wat er maar groen is aangeslagen door het weer schoon maken op 1 emmer water 3 volle eetlepels vloerbare groenezeep en 5 eetlepels soda in heet water op lossen alle aanslag in de tuin gaat er mee weg.

5 0 0
Brandend maagzuur

Bij brandend maagzuur een augurk eten het werkt echt!

3 5 1 0
Brandnetel jeuk

Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.

3 5 1 0
Brandnetel jeuk

Het plekje insmeren met tandpasta, na een aantal minuten is de jeuk verdwenen!

3 5 1 0
Haaruitval

Mijn Grootmoeder (ovl 1938) werd getroffen door de typhus en raakte al haar haar kwijt, door haar hoofdhuid te besprenkelen met zuivere alcohol en gelijktijdig te masseren, verkreeg zij wederom een weelderige haardos.

5 0 0
Dof haar

Glanzende, zachte en gezonden haren: Maak een mengseltje van wat cremespoeling, een flinke scheut azijn en zonnebloem-olie en verdeel dit over het haar. Inmasseren en ongeveer een halfuurtje met een handdoek om het hoofd gewikkeld in laten trekken. Daarna uitwassen zoals u gewend bent en uw haar is zienderogen opgeknapt.

4 5 7 0
Waterpokken

Maizena helpt tegen jeuk van bijvoorbeeld de waterpokken.

5 0 0
Kramp

Als men in bed last krijgt van kramp in de benen, leg deze dan iets hoger door er een kussen onder teleggen.

5 0 0
Lippen

Voel je een blaartje aan je lip opkomen meteen een beetje tandpasta aan doen.

5 0 0
Muggenbult

Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.

5 0 0
Nagelverzorging

Steek de nagels een poosje in olijfolie. Ze worden zo steviger en breken minder snel af.

4 5 10 2