Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloeddruk

Last van een hoge bloeddruk? Maak dan dit recept klaar: kook een handvol aardappelschillen in een pannetje water. Af laten koelen en zeven. Drink er dagelijks twee kopjes van.

0 0
Ogen

Kringen onder ogen worden beduidend minder door een mengsel te maken van een geraspte aardappel, vermengd met enkele druppels citroensap en een theelepeltje zonnebloemolie. Door er twee watjes in en leg deze onder de ogen.

1 0
Gewrichtsontsteking

Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij gewrichtontsteking.

1 0
Maagpijn

Hebt u last van maagpijn (zonder aanwijsbare oorzaak) of een maagzweer, drink dan een glaasje rauwe aardappelsap op de nuchtere maag. Dat werkt bijzonder verzachtend.

0 0
Suikerziekte

Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij suikerziekte.

0 0
Blauwe plekken

Leg bij een blauwe plek een mengsel van geraspte aardappel met een klein beetje melk erop. Wel regelmatig verversen. Al na enkele uren zou de verkleuring aanzienlijk minder zijn. Hetzelfde kunt u doen bij een bloeduitstorting.

0 0
Hoofdpijn

Bij hoofdpijn plat op bed gaan liggen met enkele dikke plakjes rauwe aardappel op de slapen.

1 0
Brandwonden

Uw hand of ander lichaamsdeel licht verbrand? Een mengsel van geraspte aardappel met een weinig olijfolie verzacht de pijn.

0 0
Glimmende neus

Van een glimmende neus bent u snel verlost als u de neus dagelijks masseert een schijfje rauwe aardappel. Deppen met aardappelsap helpt ook. !

3 0
Diarree

Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij chronische diarree.

0 0
Brandend maagzuur

Van brandend maagzuur hebt u geen last, als u vlak voor de maaltijd een glaasje rauwe aardappelsap drinkt. De aardappel werkt namelijk sterk ontzurend.

0 0