Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tandpijn

Tandpijn kun je op 2 verschillende manieren ervaren: 1. Pijn van een gaatje 2. Wortelpijn van teruggetrokken tandvlees waardoor het onderste gedeelte van de gevoelige tandwortels vrijkomen. Aanpak/Oplossing: - Simpelweg min. 2x p/dag goed poetsen, liefst met een mint-tandenpasta ZONDER fluoride. Gebruik gerust 2 tandenborstels: een medium borstel, en een zachte borstel voor wanneer je je wat zwakker voelt. Bloeden van het tandvlees gebeurt wanneer je zwak bent, en dit is normaal. Het is een aanwijzing dat je voeding en lichaam niet optimaal zijn. Borstel harder voor gezonder tandvlees, bij gevoelige tanden (irritatie), borstel dan zachter. Zorg beter voor je innerlijke zelf door gezonder/beter/verser te eten en leer je tanden beter kennen in de spiegel: Tot in Detail. Begrijp dat je tanden op natuurlijke manier van BINNENUIT helen bij een gezonde levensstijl. (Amalgaamvullingen [Lees: Kwik] zijn slecht/zeer ongezond voor zowel de hersenen als je lichaam.) Voorkomen is dus altijd beter dan genezen. Mint, eieren, melk, varkensvlees(vetten) zijn de voornaamste bronnen voor gezonde tanden, maar er zijn er nog veel meer. Snoep is slecht. Voor alle voeding die je eet geldt; hou de PH van je mond neutraal door te spoelen met water, op mint-Kauwgom kauwen mag ook.

0 1

Niet helemaal mee eens; bloedend tandvlees is NIET normaal en een reden om naar de tandarts te gaan en/of beter te poetsen en stokeren minstens 1x p.d. Ook hoef je geen melk te drinken of varkensvlees te eten!? en of de kwik uit amalgaamvullingen werkelijk zo erg is is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen. O.g. heeft best veel amalgaamvullingen, stokoud en geen van de klachten. Poetsen moet je echt electrisch doen; niet te hard, niet te zacht. Te hard poetsen met een handtandenborstel kost je je tandvlees, op mijn 18e was het flink kapotgepoetst.. Nu 40 jaar later -en elektrisch poetsen- is het niet verder teruggetrokken maar wel gevoelig. Alleen in de winter; tandpasta (Sensodyne) erop smeren helpt wel maar ik zoek een beter middel. Morgen maar kruidnagels halen, olie en wodka: daar zie ik wel heil in. Snoepen is soms minder erg dan gezond fruit met een hoog zuurgehalte, zeker als je steeds een stukje eet ipv 1 keer een koek. .. Beetje kort door de bocht en onvolledig hoor!

0

Login om een reactie te geven: