Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blaasontsteking

Als je de blaasontsteking voelt opkomen: een goeie theelepel baking soda, ofwel zuiveringszout, ofwel natrium bicarbonaat oplossen in een kop warm water en opdrinken. Dit heeft bij mij al zo veel blaasontstekingen verholpen! Als je dan toch een blaasontsteking hebt: 3 eetlepels baking soda op liter warm water en rustig (in een half uur tot een uur) opdrinken. Hierbij kun je als aanvulling een enorme hoeveelheid vitamine C slikken (3000 mg kan zomaar) en eventueel D-mannose (zit vaak in capsules gecombineerd met vit.C). Sinds ik deze trucs weet heb ik nooit meer antibiotica nodig gehad en er nooit meer langer dan een uur last van gehad. (Daarvoor ging ik zomaar eens per maand naar de ha voor een kuur/ preventiepillen)

4 5 5 8

Heej heb vandaag baking soda in huis gehaald , maar dit is echt smerkg spul voor op te drinken .. moet je dit maar 1 x drinken als je een blaasontsteking heeft of hoeveel dagen moet je dit doen zowel bij komende blaasontsteking als bij blaasontsteking zelf? Ik sukkel ook eenmaal al 3 jaar met blaasontstekingen en krijg steeds maar antibiotica en de vervelende kwalen er gratis bij...

0

Bedankt voor de tip, heb dit gisterenavond gedaan en de volgende dag was mijn blaasontsteking als sneeuw voor de zon verdwenen!

0

Dit helpt dus echt!! 8 blaasontstekingen verder, inmiddels resistent voor antibiotica en nu eindelijk deze tip! ZEGT HET VOORT! Cranberry helpt dus niets. De laatste proefschriften bewijzen dat ook. Alleen omdat de hele medische farmacie zoveel profijt heeft van al die Cranberriedingen wordt dit nog zo gepromoot. Baking soda oftewel zuiveringszout, doodt de Ecoli bacterie. De boosdoener. Als je dus een glas drinkt, komt het dus in je blaas. Het zorgt er tevens voor dat je urine alkalisch wordt. In zo'n alkalische omgeving groeien bacterien niet goed. Dus 2x per dag een theelepel in een glas water en je voelt het afnemen!

0

Fijn dat het jullie geholpen heeft! Het is inderdaad zo dat zuiveringszout, ofwel baking soda, bacteriën doodt en je urine alkalisch maakt, wat ervoor zorgt dat de bacteriën zich in je blaas niet kunnen delen en zich niet aan de wand van je blaas en urinebuis kunnen hechten. Mijn recept als ik een blaasontsteking voel aankomen: een flinke theelepel in een glas water oplossen (goed roeren!) en vlak voor het slapen snel opdrinken (snel omdat het echt ontzettend vies is, ik gooi er vaak nog een slok water achteraan, die smaakt dan ineens heel lekker!) Mocht het te laat zijn en je hebt al een blaasontsteking dan is dit wat ik doe: los 1,5 eetlepel zuiveringszout/baking soda op in een liter water en drink deze binnen 1,5 uur op. Slik daarbij een handvol vitamine C tabletten (de vitamine C zorgt er ook voor dat de bacteriën zich niet in je blaas kunnen hechten). Ik neem er vaak een stuk of vier, het gaat er namelijk om dat je teveel neemt en dat je lichaam het er via je urine (!!!) weer uit werkt. Hierna neem je voor het slapen gaan (probeer zo goed mogelijk uit te plassen zodat je blaas goed leeg is) weer een glas water met 1 theelepel soda. Doe dit vervolgens elke avond tot een paar dagen nadat je geen last meer van je blaas hebt. Heel veel succes en hopelijk helpt het je van de antibiotica af!

0

Hoi Lidwien, is het 3 eetlepels of 1,5 ?

0

Top tip. Mijn vriendin had een hel nacht. Echt enorme pijn. Uit wanhoop op zoek op internet en bij Oma weet raad aanbeland. Én toevallig baking soda on huis. Nagekeken of het ook inderdaad natrium bicarbonaat is, en aan de gang. Nu is het ochtend, en mijn vriendin zegt dat het over is. Geen pijn meer, niks aan de hand. Fenomenaal. Dank!

0

Prima tip! Al is een waarschuwing hierbij wel nodig! Let op: Nooit gebruiken als je hoge bloeddruk hebt. Nier-patient bent. Een zoutarm of zoutloos dieet hebt.

0

Overigens overschrijdt de dosis, zoals hier aangegeven wordt, in ruime mate de maximaal toelaatbare dosis om de gezondheid niet te schaden! Dus pas er een beetje mee op!

0

Login om een reactie te geven: