Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blaasontsteking

Als je de blaasontsteking voelt opkomen: een goeie theelepel baking soda, ofwel zuiveringszout, ofwel natrium bicarbonaat oplossen in een kop warm water en opdrinken. Dit heeft bij mij al zo veel blaasontstekingen verholpen!
Als je dan toch een blaasontsteking hebt: 1,5 eetlepels baking soda op liter warm water en rustig (in een half uur tot een uur) opdrinken.
Hierbij kun je als aanvulling een enorme hoeveelheid vitamine C slikken (3000 mg kan zomaar) en eventueel D-mannose (zit vaak in capsules gecombineerd met vit.C).
Sinds ik deze trucs weet heb ik nooit meer antibiotica nodig gehad en er nooit meer langer dan een uur last van gehad. (Daarvoor ging ik zomaar eens per maand naar de ha voor een kuur/ preventiepillen)

18 20

Geweldig! Ik had sinds gisteravond zoveel pijn tijdens het plassen en als ik op de bank zat continu het gevoel dat ik moest. Voordat ik ging slapen ben ik naar Oma weet raad gegaan en ik zat deze tip staan. Ik heb met veel moeite en kokhalzen alles naar binnen gekregen, want lekker is anders, maar vanochtend was de pijn bij het plassen weg en de aandrang was al fors verminderd! Vanochtend nog weer een glas gehad en ik voel bijna niks meer. Ik ben fan! Ondanks de smaak, haha.

0

Heej heb vandaag baking soda in huis gehaald , maar dit is echt smerkg spul voor op te drinken .. moet je dit maar 1 x drinken als je een blaasontsteking heeft of hoeveel dagen moet je dit doen zowel bij komende blaasontsteking als bij blaasontsteking zelf? Ik sukkel ook eenmaal al 3 jaar met blaasontstekingen en krijg steeds maar antibiotica en de vervelende kwalen er gratis bij...

0

Bedankt voor de tip, heb dit gisterenavond gedaan en de volgende dag was mijn blaasontsteking als sneeuw voor de zon verdwenen!

0

Dit helpt dus echt!! 8 blaasontstekingen verder, inmiddels resistent voor antibiotica en nu eindelijk deze tip! ZEGT HET VOORT! Cranberry helpt dus niets. De laatste proefschriften bewijzen dat ook. Alleen omdat de hele medische farmacie zoveel profijt heeft van al die Cranberriedingen wordt dit nog zo gepromoot. Baking soda oftewel zuiveringszout, doodt de Ecoli bacterie. De boosdoener. Als je dus een glas drinkt, komt het dus in je blaas. Het zorgt er tevens voor dat je urine alkalisch wordt. In zo'n alkalische omgeving groeien bacterien niet goed. Dus 2x per dag een theelepel in een glas water en je voelt het afnemen!

0

Fijn dat het jullie geholpen heeft! Het is inderdaad zo dat zuiveringszout, ofwel baking soda, bacteriën doodt en je urine alkalisch maakt, wat ervoor zorgt dat de bacteriën zich in je blaas niet kunnen delen en zich niet aan de wand van je blaas en urinebuis kunnen hechten. Mijn recept als ik een blaasontsteking voel aankomen: een flinke theelepel in een glas water oplossen (goed roeren!) en vlak voor het slapen snel opdrinken (snel omdat het echt ontzettend vies is, ik gooi er vaak nog een slok water achteraan, die smaakt dan ineens heel lekker!) Mocht het te laat zijn en je hebt al een blaasontsteking dan is dit wat ik doe: los 1,5 eetlepel zuiveringszout/baking soda op in een liter water en drink deze binnen 1,5 uur op. Slik daarbij een handvol vitamine C tabletten (de vitamine C zorgt er ook voor dat de bacteriën zich niet in je blaas kunnen hechten). Ik neem er vaak een stuk of vier, het gaat er namelijk om dat je teveel neemt en dat je lichaam het er via je urine (!!!) weer uit werkt. Hierna neem je voor het slapen gaan (probeer zo goed mogelijk uit te plassen zodat je blaas goed leeg is) weer een glas water met 1 theelepel soda. Doe dit vervolgens elke avond tot een paar dagen nadat je geen last meer van je blaas hebt. Heel veel succes en hopelijk helpt het je van de antibiotica af!

0

Hoi Lidwien, is het 3 eetlepels of 1,5 ?

0

Top tip. Mijn vriendin had een hel nacht. Echt enorme pijn. Uit wanhoop op zoek op internet en bij Oma weet raad aanbeland. Én toevallig baking soda on huis. Nagekeken of het ook inderdaad natrium bicarbonaat is, en aan de gang. Nu is het ochtend, en mijn vriendin zegt dat het over is. Geen pijn meer, niks aan de hand. Fenomenaal. Dank!

0

Prima tip! Al is een waarschuwing hierbij wel nodig! Let op: Nooit gebruiken als je hoge bloeddruk hebt. Nier-patient bent. Een zoutarm of zoutloos dieet hebt.

0

Overigens overschrijdt de dosis, zoals hier aangegeven wordt, in ruime mate de maximaal toelaatbare dosis om de gezondheid niet te schaden! Dus pas er een beetje mee op!

0

Dank voor de tip!!

0

Gouden tip! Mijn dochter van 4 verging dit weekend van de pijn bij het plassen. Om de 5 minuten moest ze kleine beetjes. Uit wanhoop ‘s avonds laat deze site geraadpleegd en meteen een klein beetje baking soda in water opgelost. Het was een uitdaging om het vieze dranke bij haar naar binnen te krijgen maar het is gelukt! De dag erna was de pijn direct minder. Nog 3x herhaald met kleine beetjes tegelijk. Nu, 2 dagen later, heeft ze geen pijn meer en gaat weer gewoon naar de wc. Zonder antibiotica, hiep hiep hoera!

0

Vandaag even snel naar de winkel gegaan om baking soda te halen. Met heel veel moeite een glaasje met 1 theelepel naar binnen gewerkt. Binnen 1 uur moest ik plassen en had ik al geen pijn meer. Ik moet wel zeggen dat mijn blaasontsteking niet super er was, maar dat zo iets simpels mijn dag red, daar ben ik wel heel blij mee!

0

Wat een geweldige tip! Ik had blaasontsteking nummer 4 te pakken in anderhalf jaar tijd (en dan tel ik de blaasontstekingen van eerdere jaren nog niet eens mee) en precies op een dag dat je niet naar de huisarts kan (1 januari). Eerder probeerde ik blaasontstekingen altijd met cranberrycapsules de kop in te drukken, maar dat hielp nooit en dan moest ik toch aan de antibiotica. Maar nu deze tip opgevolgd omdat ik hoopte dat het de pijn wat zou verlichten tot ik de volgende dag naar de huisarts zou kunnen. Maar het lijkt erop dat naar de huisarts gaan niet eens meer nodig is, want na een halve dag zijn de symptomen gewoon helemaal weg! Ik had eerst een vrij groot glas water genomen met één afgestreken theelepeltje baking soda erin, maar dat vond ik wel moeilijk weg te krijgen omdat het zo vies is. De keer erna heb ik daarom dat theelepeltje opgelost in een veel kleinere hoeveelheid water, zodat je het veel sneller naar binnen hebt, en meteen daarna heb ik er nog een flink glas gewoon (en dus lekker) water achteraan gedronken. Eerste glas was aan het begin van de middag, toen crepeerde ik van de pijn. In de loop van de middag begon de pijn wat te zakken maar deed plassen wel nog erg zeer. Aan het begin van de avond heb ik dat tweede glas gehad en pas toen ik naar bed ging, realiseerde ik mij dat ik de hele avond totaal geen aandrang meer had gehad om te plassen, terwijl ik eerder de hele tijd naar de wc moest. Voor het slapengaan heb ik toen een derde glas genomen en bij het plassen voor het slapengaan had ik totaal geen pijn meer. Nu is het de volgende ochtend en het bekertje stond al klaar om mijn urine op te vangen voor de huisarts, maar ook nu totaal geen pijn bij het plassen, dus naar de huisarts gaan is niet meer nodig vandaag!

0

Ik liep al een aantal dagen met een opkomende blaasontsteking en dacht even op oma weet raad kijken. Daar zag ik bovenstaande tip staan en ging de uitdaging aan. Normaal ben ik niet van reacties achter laten, maar ladies deze tip werkt echt heel goed! Een smerig glas later was de irritatie al grotendeels weg. Tip voor het drinken: knijp je neus dicht wanneer je drinkt, dan is het minder smerig.

0

Beste Lidwien, ik ben jou eeuwig dankbaar! Dit is werkelijk een gouden tip. 1u na het opdrinken is de pijn weg. En geloof me, ik weet heel goed wat een blaasontsteking is, had ik dat maar eerder geweten. Dank je wel!

0

Mijn god wat ben ik blij! Ik moest veel plassen en mijn blaas was geïrriteerd. Ik heb jouw tip opgevolgd en nu niks meer aan de hand. Super bedankt!

0

Een goede tip: maak er thee van!! Ik heb de baking soda door mijn thee gegooid en zo drink je het al veel gemakkelijker op! Ben benieuwd naar het resultaat maar heb goede hoop!

0

Ik ga het met thee proberen want het is zo zout haha

0

Hoi, ik wil dit graag proberen. Kan ik die baking soda gewoon in de supermarkt kopem of zitten daar niet de goede stoffen in en kan ik beter naar de holland en baret? Daarnaast krijg ik altijd na een antibioticakuur altijd een vaginale schimmel infectie. Kan dit ook hier tegen helpen?

2

Nog een tip: je kunt online lege gelatine capsules bestellen. Deze kun je zelf vullen met baking soda en daarna innemen, de capsule lost dan vanzelf op. Zo hoef je dat vieze spul niet meer te proeven en krijg je het toch binnen!

0

Login om een reactie te geven: