Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wallen

Heb je last van wallen? Breng een lichte concealer aan onder je ogen. Je krijgt dan een prachtige schittering in je ogen en ze zien er superfris uit.

3 0
Lippen

Smalle lippen? Trek met een lippotlood, in dezelfde kleur als je lippenstift, voorzichtig een lijntje iets boven en onder de liprand. Je lippen lijken daardoor een stuk voller

0 0
Mascara

Sta je mascaraborstel niet eeuwig heen en weer te pompen. Daarvan droogt het goedje alleen maar uit.

0 0
Lippen

Vind je je lippen te vol? Kies voor een matte, donkere kleur lippenstift.

0 0
Nagellak

Bewaar je nagellak in de koelkast, dan gaat hij veel langer mee.

0 0
Lippen

Hebben je lippen weinig kleur? Scrub ze zachtjes met een tandenborstel. Je verwijdert dode huidcellen, stimuleert de bloedcirculatie en je krijgt prachtige rode smakkers.

0 0
Nagellak

Als je je nagels gaat lakken, lak ze dan eerst met een basislak. Van meteen een heftige kleur kunnen je nagels verkleuren.

0 0
Scheren

Je wilt je benen scheren, maar er is geen scheerschuim in huis. Geen nood! Gebruik gewoon wat crémespoeling of babyolie.

0 0
Nagelverzorging

Heb je last van brokkelige nagels? Geef ze eens per week een lauwwarm amandeloliebadje. Daar worden ze weer stevig van.

1 0
Lippen

Is je lippenbalsem op? Niets aan de hand. In de koelkast heb je vast wel boter liggen, die kun je heel goed gebruiken tegen droge lippen.

0 0
Lippenstift

Heb je geen lippenstift of gloss in huis? Poeder je lippen dan met je favoriete kleur rouge of oogschaduw. Een beetje vaseline er overheen en je lippenstift is klaar.

0 0
Zweetvoeten

Heb je last van zweetvoeten? Neem eens een voetenbadje met rozemarijn, tea-olie of kamille en zorg er voor dat ze eeltvrij zijn.

0 0
Zonnebrand

Gebruik de eerste dagen die je in de zon gaat een zonnebrandcréme met een hoge beschermingsfactor, minstens factor 10. Laat je huid eerst voorzichtig wennen aan de zonnestralen. Ga tussen 12 en 3 uur niet in de volle zon zitten, die is dan veel te heftig. Smeer de gevoelige witte plekjes op je lijf extra goed in, zoals de achterkant van je knieën, je voeten en je nek. Gebruik een waterproof zonnebrandcréme. Hoef je je na het zwemmen niet steeds opnieuw in te smeren. Ga niet "bakken", maar zorg ervoor dat je tussen het zonnen door beweegt. Speel bijvoorbeeld een potje beauchvolleybal. Word je nog mooier bruin van ook! Verzorg je huid na het zonnen met een verkoelende aftersun.

0 0
Mascara

Breng je mascara aan met een zigzagbeweging om te voorkomen dat je wimpers aan elkaar plakken. Voor een intense blik breng je meerdere lagen op.

0 0
Pluizig haar

Grote kans dat je in de winter last hebt van statisch en pluizig haar dat rechtovereind staat. Los dit op met een voedend haarmasker en wikkel na het aanbrengen van dit masker wat plastic folie om je haar. Zo trekt het masker supergoed in

1 0