Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Parfumallergie

Heb je parfumallergie en wil je toch graag parfum op doen? dat kan. Spuit een beetje parfum op de kleding rondom je hals. Een sjaal is in de winter een goede manier om daar je parfum op te spuiten. Je ruikt het goed en blijft vrijwel de gehele dag hangen. Je huid heeft geen last van de parfum want deze zit op de kleding.

Jonneke
0 0
Puistjes

Haal een bakje slakkenslijm, hoeft niet duur te zijn. Elke avond je gezicht scrubben daarna het slakkenslijm erop smeren, nacht laten intrekken doe dit elke avond en ochtend een week lang en weg zijn je puistjes. Bij mense metheftige scène werkt dit ook alleen duurt het langer voordat er een goed zichtbaar resultaat is. Slakkenslijm helpt ook bij littekens en strié opgelopen door zwangerschap of zicht baar door gewichtstoename.

Jonneke
3 0
Gezichtsmasker

Voor mensen met een droge huid die niet tegen parfum en zeep kunnen is er ook een masker. alles gaat in de blender: 1,5 appel schillen, 2 EL volle melk of yoghurt erbij doen, 2 thee lepels Honing, 2a 3 EL Havermout in de blender doen. Dit goed tot een papje mixen en vervolgens in een bakje gieten en 30 min in de koelkast zetten. Na de 30 min smeer je het op je gezicht dit laat je intrekken tot het hard is en haal je er af met warm water. Je hebt een zachte, gezonde huid en geen last van de zeep en parfum delen die anders in andere maskers zitten. Ik heb het zelf ontdekt na dat ik er achter ben gekomen dat ik zelf een droge gevoelige huid heb en een parfum allergie.

Jonneke
0 0
Wasverzachter

Voor mensen met parfumallergie is een wasverzachter vaak geen oplossing. Tip! Hang de was buiten te drogen, als het gaat regenen laten hangen en anders wordt wel weer droog en je was is een stuk zachter. Dit komt doordat er in regenwater geen kalk zit. Ook je kleding wassen in de machine met regenwater zorgt voor het zelfde effect als een wasverzachter. Het is trouwens ook beter voor de machine want je gebruikt water zonder kalk.

Jonneke
0 0
Water geven

Geef de planten in de tuin en binnen in huis regen water. Hier zit geen kalk in. Regen water is makkelijk op te vangen door een emmer of bak buiten te zetten als het regent.

Jonneke
0 0