Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vriezer dood huisstofmijt

Ook in de knuffels van de kinderen gaat huismijt zitten. Als ze niet machineswasbaar zijn, stop ze dan eens per week in een plastic zak en leg deze een nacht in de diepvries: alle huismijt en de eitjes die ze leggen zullen doodvriezen en de knuffels zijn weer hygienisch.

M.
0 0
Soda neemt de geur weg

Last van schoenen/laarzen die naar zweetvoeten ruiken? Strooi er dan eens een flinke hand soda in. Nachtje laten staan en de volgende ochtend ruiken je schoenen heerlijk fris!

M.
0 0
Gebruik olijfolie en geen vaseline

Smeer zo min mogelijk vaseline of andere op paraffine gebaseerde producten, dit sluit je huid namelijk alleen maar af en voegt geen vocht toe aan je droge huid. Gebruik pure olijfolie voor je droge huid. Elke dag na het douchen even je natte huid insmeren met olijfolie en je huid zachtjes droog deppen. Ook je huid scrubben kun je met olijfolie en suiker en je gezichtshuid insmeren met een paar druppeltjes olie.

M.
4 0
Waspoeder als stofzuiger verfrisser

Tegenwoordig kun je speciale stofzuiger-verfrissers kopen, maar wat net zo goed werkt en stukken goedkoper is, is om een handje waspoeder op te zuigen. Wekenlang zal je huisje lekker ruiken telkens als je gestofzuigd hebt.

M.
1 0
Geen vieze geuren meer met bakje soda

Zet in je koelkast, kledingkast, of andere kleine ruimte waar je last hebt van nare geurtjes een schaaltje met soda: weg geurtjes!

M.
1 0
Zuig waspoeder op

Stofzuigers kunnen soms nare geuren verspreiden als u ze gebruikt. Zuig daarom eerst, als u de stofzak net vervangen heeft, een beetje waspoeder op en u zult zien dat de stofzuiger voortaan een heerlijke schone geur achterlaat na gebruik.

M.
0 0
Zeepklopper werkt

Gebruik een ouderwetse zeepklopper voor handwasjes en schoonmaakklusjes. Vul de klopper met een blok huishoudzeep, groene zeep of zeepvlokken, even door warm water kloppen en je hebt een lekker sopje. Goedkoop, effectief en beter voor het milieu dan al die chemische schoonmaakartikelen! (bij Dille & Kamille hebben ze leuke!)

M.
0 0