Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Beddengoed huisstofmijtvrij maken op 60 graden

Een allergie voor huisstofmijt is ontzettend vervelend. Je beddengoed moet wekelijks op 60 graden worden gewassen. Een paar keer per week stofzuigen en dweilen (vloerbedekking is een gruwel bij deze allergie) en. Sommige dingen kun je echter niet op 60 graden wassen. Het zou verkleuren of op een andere manier niet mooi meer blijven. Je kunt dingen in de vriezer doen (een nacht) maar nog handiger is het om het te behandelend artikel 5 minuten DROOG in de magnetron te verhitten. (let op dat er geen ijzer/aluminium in zit) Daarna kun je het wassen op 30 graden. Het is dan absoluut huisstofmijt vrij.

Jannie
0 0
Citroensap voor sterke nagels

Je nagels worden sterker als je ze regelmatig insmeert met een watje met citroensap

Jannie
0 0
Soep met flink wat ui en knoflook

Ik kook altijd een flinke pan soep waar ik erg veel ui en knoflook aan toevoeg. Daarnaast groenten van het seizoen (nu pompoen). Het is niet alleen lekker maar het werkt ook erg goed.

Jannie
3 0
Medicatie oplossen in water

Ik los de medicatie voor mijn hond op in een klein beetje water. Ik doe een klein beetje water in een klein jampotje en kleur het dopje met nagellak ( omdat, net als bij mensen, niet alle door elkaar gegeven kan worden en gooi het daarna door zijn eten. Dit geeft geen geworstel meer en dat is wel zo prettig.

Jannie
2 0
Verse gember thee

Thee van verse gember verlicht de misselijkheid

Jannie
0 0
Diepvries ontdooien met hete pannen

Zet twee grote pannen met heet water op. Haal ondertussen alle spullen uit de vriezer en kijk of er spullen wegkunnen. De stekker er uit halen en een paar badlakens en oude handdoeken onderin de vriezer en plaats een pan met heet water helemaal onderin en de tweede halverwege de vriezer. Doe de deur van de vriezer dicht doen. Na een paar uur de vriezer uitlappen met heet water en een beetje huishoudazijn. Hij is weer helemaal schoon!!

Jannie
0 0
Behang nat maken voor verwijderen

Behang verwijderen kan een vervelende klus zijn. Door het behang in te smeren met een sopje van biotex en lauwwarm water wordt het een klusje van niks. Stukjes die niet goed nat zijn nog een keer vochtig maken.

Jannie
0 0
Schoonmaken en wassen

Bij microvezeldoekjes heb je geen schoonmaakmiddelen nodig om alles toch helemaal schoon te krijgen. Ik gebruik voor iedere klus een schoon lapje en gooi hem daarna meteen in de wasmachine. Zo doe ik mijn ramen binnen, de deuren, het aanrecht en het toilet allemaal meteen na elkaar. Geen geloop met emmers, geen strepen op je ramen en alles schoon en fris.

Jannie
0 0
Schoonmaaktips

Ik heb heel veel microvezeldoekjes gekocht. Een deel heb ik tot "washandjes" gestikt. Je kunt er goed mee in de kleine hoekjes op die manier.Ik maak alle doekjes nat met water en azijn. Na gebruik gaan alle gebruikte doekjes even in de magnetron (maakt dan ook gemakkelijker schoon) en daarna in de wasmachine. Zo hoef je nooit met emmers te slepen en is je huis brandschoon.

Jannie
0 0
Badkamer muren dweilen

Voor de badkamer gebruik ik een dweilstok met een schone dweil er om heen. Ik maak de dweil nat met water en azijn. Daarna "dweil" ik de tegels langs de muren. Nadrogen met een schone doek (ik ben dol op microvezels) en het glimt weer kalkvrij tegen je op. De spiegels, kranen enz. Doe ik daarna met het lapje waar ik de muren mee afdroogde. De vloer doe ik als laatste met dezelfde dweil.

Jannie
5 0
Allesreiniger in een spuitfles op kookplaat sproeien

Wat allesreiniger in een spuitfles met water en dit op je kookplaat sproeien. Even laten intrekken en je veegt het daarna zo schoon! Scheelt veel tijd en gepoets!

Jannie
0 0