Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Douchecabine

Voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekjes, zoals de rubbers en kieren in een douchecabine, doe ik heet kraanwater met wat Dettol in een oud waterflesje. Daarmee creëer ik een mini-hogedrukreinigertje waarmee ik alle viezeigheid zo weg spuit. Ik maak op deze manier ook de koelkast, vaatwasser en wasmachine schoon.

Wendela
0 0
Luieruitslag

Mijn oudste dochter had ook veel last van luieruitslag. Totdat ik per ongeluk in plaats van lotiondoekjes, oliedoekjes kocht en deze ging gebruiken. Mijn andere kinderen werden alleen schoongemaakt met oliedoekjes en hebben nooit luier uitlsag gehad!

Wendela
0 0
Hik

Ik heb heel vaak de hik, erg vervelend. Ik heb al heel veel van de tips in deze rubriek geprobeerd maar het enige wat bij mij altijd werkt is een klein slokje azijn, eventueel verdund met water.

Wendela
0 0
Kunstnagels

Kunstnagels afgebroken of gewoon zat?Schuif een dunne naald tussen de echte-en kunstnagel. Dat is soms moeilijk, maar meestal lukt het wel bij de nagelriem of daar waar de echte nagel is afgeknipt. Duw op het uiteinde van de naald zodat de punt omhoog komt en er lucht onder de nepnagel komt. Langzaam de hele nagel bewerken, totdat de kunstnagel helemaal los is. Het kost tijd, maar het werkt.

Wendela
0 1
Narcose

Ik heb altijd erg last van bijwerkingen van algehele narcose, zoals duizeligheid, moeheid en desorientatie. Na mijn laatste operatie vond ik op internet deze tip: vitamine C. Ik heb een fles vitamine C tabletten gekocht en gedurende enkele dagen om de paar uur twee of drie ingenomen. Na drie dagen was ik weer helemaal helder.

Wendela
1 1