Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Viltstift

Viltstift verwijderen van kleding gaat erg goed met spiritus.

5 0 0
Hoesten

Een hele goede tip tegen kriebelhoest is laulierdrop, te koop bij apotheek en reform. Ik kreeg de tip van een oom van me omdat als ik tijdens mijn zwangerschap moest hoesten gelijk mijn maaginhoud mee kwam. Als ik de kriebel op voel komen en ik neem een laulierdropje verdwijnt hij gelijk!

4 5 5 0
Kraaltje uit neus kind verwijderen

Als u kind een kraaltje in zijn of haar neus heeft druk dan het goede neusgat dicht, zet uw mond over die van het kind en blaas 1 keer hard een teug lucht in het mondje. Resultaat hier was dat het strijkpareltje er uit schoot en hij zat er diep in. Deze manier heet " Mothers Kiss "

4 5 3 1
Lekkende batterij

Ik heb best wel veel speelgoed weg moeten gooien omdat de batterijen die erin zaten waren gaan lekken. Had ik deze tip geweten dan had veel nog gered kunnen worden. Pak een wattenstaafje doop het in azijn (ik heb gewone witte azijn gebruikt). En raak de plekken aan. Het is ongelooflijk maar je hoort het sissend oplossen. En zowaar bij mij werkte net de afstandsbediening die ik bijna weg had gegooid weer!!!

5 0 0
Uien

Als je een kaarsje brand waar je de ui moet snijden Worden de dampen er door geneutraliseerd en krijg je geen traanogen.

5 0 0