Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloedvlekken

Als er op de kleding bloedvlekken zitten week deze dan een nacht in koud water met een flinke schep zout erin opgelost. De volgende dag het kledingstuk wat uitwringen en normaal wassen.

0 0
Wit leer

Mijn wit leren tas was grauw/geel geworden, vooral op de plek waar ik de klep vastpakte om hem te openen. Bij de winkel waar ik hem had gekocht hadden ze daar geen oplossing voor, ook niet via de fabrikant. Toen schoot mij n tijdje later te binnen dat ik ooit in een boek had gelezen dat de indianen vroeger leer wit maakten met krijt. Ik dacht baat het niet schaadt het niet, maalde een krijtje in de vijzel en ging aan de slag. En het resultaat: een prachtige witte tas.

0 0
Eelt

Ik heb een samengestelde remedie gemaakt van verschillende tips hier op oma weet raad. Het resultaat is verbluffend! Eerst schuurt men op een schoongemaakte kurkdroge huid de hiel met een grof schuurpapier. Vervolgens gladder maken met een fijne. Daarna een scheut olijfolie met zout in de palm van je hand en daarmee de hiel met enige druk nogmaals schuren. Vervolgens de hiel afspoelen met warm water en goed drogen.Het resultaat is een prachtige gladde en zachte hiel.

1 0
Handwerken

Op een rommelmarkt stond een vrouw prachtige gehaakte kleedjes te verkopen. Ik kreeg een tip toen ik vertelde dat ik moeite had met regelmatigheid in mijn handwerk. Ik let op mijn draad etc, maar toch. Telkens werd mijn werk wijder na een tijdje en moest ik het weer uithalen. Ze zei, na een opstartmoment ga je waarschijnlijk sneller werken, je krijgt een lekker gangetje, daardoor ga je losser werken. Handwerk is geduldwerk. Houdt naast een gelijkmatige spanning in de draad ook een gelijkmatig tempo. Het werkt inderdaad zo. Nu is mijn werk prachtig

0 0
Vislucht

De vislucht van uw keukenspullen verdwijnt als u deze afspoelt met koud water.

0 0
Wolluis

Daar stond mijn hortensia, het pronkstuk van mijn tuin. Op een ochtend lag er n blaadje op de grond, vol met wolluis. Drama! Ik ben mij erin gaan verdiepen. Ze worden gebracht door vogels en verspreid door de tuin door mieren. Dit had ik alvast niet in de hand. Ze zijn verder zeer hardnekkig en overleven zelfs bij min 40. Dus n strenge winter helpt niet. Bovendien is het de enige luis die overal op de wereld voorkomt. N taaie luis!! Van ellende eerst HG wolluis gebruikt. Nadat de hele fles geleegd was, probeerde ik n paar dagen later de witte nestjes ( ja, t zijn nestjes, gevuld met minstens 100 luisjes!) weg te vegen met n natte doek, maar ze zaten vastgeplakt, t ging helemaal niet. Ik bleef ik wolluis tegenkomen, en nieuwe volle ronde witte nestjes. Ik had bijna nog een fles gekocht, maar ik had met de eerste al zo'n moeite gehad.
Ik had niet veel hoop met de tip spiritus, groene zeep en water. Pompspuitfles gekocht, mengsel gemaakt en aan de slag gegaan. Eerst begonnen met spuiten, daarna met n nat dweiltje met sopmengsel de bladeren gaan schoonmaken. Dat ging n stuk sneller, de nestjes gleden makkelijk van t blad. IJverig ging ik verder. Ineens had ik n aha! moment! Zolang ik hardnekkiger was dan de luis, was het probleem opgelost! 5 uur lang heb ik liggen soppen en speuren op n matje, zodat ik goed onder de blaadjes kon kijken totdat alle witte luizennestjes weg waren en er geen luis meer te zien was. Intussen de parasol ter bescherming van de bladeren neergezet. Daarna de bovenlaag van de grond weggehaald en nieuwe potgrond aangebracht. Nu ga ik elke ochtend kijken met n spiegeltje. Zo zal de plant overleven. In de winter is er n product te koop die de nieuwe haarden voor volgend jaar doden.

1 2