Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aambeien

Jeuk bij aambeien wordt vooral veroorzaakt door kleine scheurtjes die ontstaan bij het persen. Allereerst is natuurlijk een gezonde en vezelrijke voeding noodzakelijk om de ontlasting zacht te houden, maar daarnaast kan je ook na de stoelgang of in de ochtend een kleine clisma zetten, of gewoon met een douche om de laatste restjes ontlasting uit de endeldarm te verwijderen. Dit heeft als voordeel dat de endeldarm leeg is gedurende de dag en er geen bijtend vocht kan weglopen, wat deze scheurtjes irriteert en het proces van genezing vertraagd. Ik doe dit zelf al jaren en heb geen last meer van jeuk zonder crèmes te hoeven kopen.

0 0
Schimmel

Als je last hebt van een schimmel zijn er diverse crèmes op de markt maar eigenlijk werkt kokosolie het beste, gewoon een blok kokosolie in een glas in de douche en na het douchen ermee insmeren, het wordt vloeibaar bij contact met de huid. Brengt direct verlichting en het effect is al merkbaar na een paar dagen.

0 0
Vermoeidheid tijdens het autorijden

Iedereen weet dat een automobislist geregeld een pauze moet nemen en wat beweging om fris en monter te blijven. En kopje koffie, een red bull of een hazeslaapje doen ook wonderen. Daarnaast heb ik ontdekt dat er nog een middel bestaat dat de alertheid en het concentratievermogen doet verhogen: Kaugom kauwen. Hiermee verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed en in je hersenen en ga je de vermoeidheid tegen.

0 0