Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Leg vergeelde kleding in de zon

De vergeling van kleding bij de oksels door transpiratie verdwijnt door de kleding een dagje in de zon te hangen.

Mathilde
0 0
Leer schoonmaken met zeep en lauwwarm water

Leer/leder kun je snel en eenvoudig reinigen met sunlight zeep en lauw water. Ook ossengalzeep werkt prima. Gebruik bij dik leer een stevig borsteltje zoals een nagelborsteltje. Voor dunner leer volstaat een doek. Voor nubuckleer kun je ook een schuursponsje gebruiken. Als nubuckleer daarna droog is, kun je het opruwen met een suèdeborsteltje. Wel altijd eerst voor de zekerheid testen op een onopvallende plek van het te behandelen leder.

Mathilde
0 0
Dikke laag nachtcreme als oogmasker

Ik ben 64 en heb nooit last van wallen onder mijn ogen. Ook mijn vriendinnen hebben de tip overgenomen. Ik smeer namelijk regelmatig een dikke laag goedkope nachtcreme ( met aloe vera en vitamine E en zonder parabenen) onder mijn ogen als een masker. Uiteraard uitkijken dat je het niet in je ogen smeert! Een half uurtje in laten trekken. Daarna de crème gewoon over je gezicht verdelen en wég zijn je wallen. Al jarenlang bewezen zeer effectief! Dat crèmes rondom je ogen slecht zouden zin is echt niet waar. Ik heb weleens speciale ogen-creme gebruikt en daar werd mijn huid juist heel raar van.

Mathilde
3 1
Spataderen verminderen met solanine

Iedereen heeft het in huis! Spataderen worden snel minder of verdwijnen zelfs helemaal met solanine. Dit is een stof die voorkomt in planten en vruchten van de nachtschade-familie. De meeste solanine zit in onrijpe tomaat, uitgelopen aardappel en rauwe aubergine. 3x per dag de aangedane plekken bestrijken met een vers plakje van een van deze drie en na ongeveer 4 weken moet je verschil gaan zien.

Mathilde
0 0
Toverhazelaar als middel

Ik las hier dat je tandpasta erop moest doen. Nou, doe het ajb niet! Bij mij gaf het helse pijnen! Slechte tip dus!
Hamamelis of toverhazelaar werkt wel goed. De bekendste gel tegen aambeien bevat 50 % Hamamelis.

Mathilde
0 0
Wees voorzichtig met neusspray

Ik lees hier een paar keer de tip om neus-spray te gebruiken. Wees hier enorm voorzichtig mee! Iedereen denkt, dat reguliere neus-sprays onschuldig zijn, maar lees de bijsluiter ajb héél goed. Mensen met hartproblemen en mensen met bepaalde medicatie mogen absoluut geen neusspray gebruiken. Niet van boven en ook niet van onderen. Er zijn wel alternatieve neus- sprays met uitlsuitend natuurlijke ingrediënten en die kunnen geen kwaad.

Mathilde
1 0
Tips tegen dazen

Vooral in juli en augustus kan men tijdens een wandeling knap lastig gevallen worden door een daas. Misschien handig om te weten dat dazen zich vooral ophouden onder bomen. Dus wanneer je in open terrein wandelt zul je er minder last van hebben. Dazen zijn makkelijk dood te slaan omdat ze traag zijn. Mocht je toch gestoken zijn, doe dan wat tandpasta op de plek. Door de menthol zal je nergens meer last van hebben.

Mathilde
2 1
Snel ramen streeploos schoon

Dit is by far de snelste en dus leukste manier op je niet al te grote ramen blinkend streeploos schoon te krijgen. Haal eerst het ergste vuil weg met keukenpapier. Sproei met een kant en klaar ramen schoonmaakmiddel (of maak het zelf in een lege sproeifles met een scheutje spiritus en een druppeltje afwasmiddel) en was de ramen. Veeg schoon met een andere schone natte lap. Droog met een oude theedoek. Pak een prop zwart wit krantenpapier en poets na.

Mathilde
0 0
Haal pluisjes van trui weg met schuurpapier

Wanneer je trui of vest of jas of anderszins is gaan pluizen of pillen, dan haal je de pluizen snel en eenvoudig weg met een stukje schuurpapier. Is helemaal veilig en het behoud van je geliefde kledingstukken.

Mathilde
0 0
Fornuis schoonhouden me keukenpapier

Het fornuis rond de pitten kun je makkelijk schoonhouden door wekelijks wat keukenpapier om de pitten te leggen en daar kokend water overheen te gieten. Wachten tot het afgekoeld is en je neemt al het vuil makkelijk op.

Mathilde
0 0
Voorkomen dat melk zuur wordt

Melk niet snel zuur: In de zomer wordt melk al gauw zuur en gaat schiften. Wanneer je alle melk uit het pak meteen de 1e dag kookt en terug giet in het pak zodra het is afgekoeld, zal dat veel minder snel het geval zijn.

Mathilde
0 0
Slakken komen op kippenlegmeel af

Strooi wat kippenlegmeel en alle slakken uit de tuin komen erop af. Pak ze op met keukenpapier ivm plakkerig slijm en deponeer ze in de groencontainer.

Mathilde
0 0