Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Frituurpan

Frituren doe ik bij voorkeur buiten als het weer het toelaat met kranten eronder tegen het knoeien. Mocht er onverhoopt toch frituurvet gemorst worden op de betegeling in de tuin dan kun je dit effectief verwijderen door op de vlek pure afwasmiddel in te borstelen met een handborsteltje en er vervolgens voorzichtig kokend heet water over gooien. Overgebleven warme thee uit de theepot werkt ook effectief tegen vlekken op uw bestrating.

1 0
Brandnetel jeuk

Bij brandnetel jeuk helpt ook Azaron of Calendulan. Heb je dit niet in huis helpt gewoon Azijn ook!

0 0
Kalknagels

Goedkope knalrode nagellak erop smeren vooral een hele goedkope hoor! Daar schijnt een stofje in te zitten waar de kalknagel [s] helemaal niet van houden. Het nadeel is wel dat bij een gelakte nagel de controle niet zichtbaar is. Dus vaak schoonmaken en weer opnieuw lakken. Dit is in de zomermaanden meteen ook handig om je lelijke nagel [s] te verbergen !

0 0
Muggenbult

Meteen na een beet deppen met alcohol voorkom je al dat de bult erg gaat jeuken. Eenmaal jeuk helpt gegarandeerd Calendula emulsie die ook bedoeld is voor oa kwallenbeten en 1e graad zonverbranding.

1 0