Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verstopte afvoer

Jaren geleden had ik last van een chronisch verstopte afvoer in de keuken. Vanalles geprobeerd maar niets baatte, de afvoer liep heel langzaam door. Tot ik mijn koffiezetapparaat ontkalkte met azijn die ik, goed heet, de afvoer inkiepte, met als resultaat een acuut ontstopte afvoer! Kalk is veelal de helft van de verstopping naast vet. Aangezien azijn ook goed tegen vet werkt bleek dit DE oplossing.

5 0 0
Fruitvliegjes

Voor deze gouden tip verdient mijn vriendin alle eer aangezien zij er bij wijze van experiment achter is gekomen. Het werkt echter zó goed dat ik het hier wil vermelden.
Heeft u last van zwermen fruitvliegjes in uw pedaalemmer en/of kliko? Wij hadden veel last van heuse zwermen fruitvliegjes die het erg interessant vonden om onze pedaalemmer en kliko te bevolken en er zich ook voort te planten. Mijn vriendin bedacht een simpele maar doeltreffende oplossing: tandpasta!
Smeer een paar klodders gewone tandpasta (moet wel een munt-of menthol smaak bevatten, liefst zo sterk mogelijk) met een stukje karton o.i.d. aan de bovenrand binnenin de pedaalemmerzak of klikozak. Blijkbaar houden ze niet van deze geur en blijven ze er uit weg!

5 0 0