Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zilvervisjes

In badkamer: koop een tube sneldrogend muurvulmiddel of voegmiddel, smeerbaar, trek plastic handschoen aan en en breng een dunne laag aan op de aansluiting tussen vloer en muur. Er mogen geen kieren zijn. Dicht ook eventuele kieren en krimpnaden in muren.

5 0 0
Mieren

De looproute van de mier kun je milieuvriendelijk verleggen met een streep onverdund afwasmiddel, Dreft ofzo. Daar lopen ze niet overheen. Het doodt ze niet. Wel herhalen want het droogt uit of regent weg en dan werkt het niet meer.

5 0 0
Autolak

Inspuiten met haarlak, even laten intrekken, verwijderen met schoon vochtig lapje, draaiende beweging. Zonodig enkele malen herhalen. Ik weet niet of het op alle textiel werkt, ik kreeg er de lak mee uit mijn regenjas. Vooral niet eerst wassen want dan lukt dit niet meer.

5 0 0
Vitrage

De bovenrand met haakjes samenpakken, in washand duwen, washand dichtstrikken en het geheel in de wasmachine doen met baksoda of gebitsreiniger in het wasverzachterbakje.

5 0 0