Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Acne

Ik heb zelf al sinds mijn 9e acne. Ik heb honderden dingen geprobeerd, zoals minder vet, meer drinken enz. Dit had GEEN zin, acne heeft niks met je eten te maken. Je mag alleen niet te veel vet eten, maar dat is sowieso al slecht voor je. Ik heb clearasil gebruikt, dit had ook geen effect. Ik heb zelfs allerlei zelf gemaakte papjes en maskers geprobeerd, ook dit had weinig effect. Wat ik je aanraad is om naar de huisarts te gaan. Voor vrouwen is een hele makkelijke oplossing. De pil. Helaas was dat voor mij geen oplossing omdat ik toen nog maar 10 was. Er was ook een andere optie, een "stappenplan" met 5 stappen. Ik ben nog steeds bezig in de 5 stappen. Ik heb al crèmes gehad en iets met alchol. Als het na de 5 stappen nog niet verbeterd is, word je door gestuurd naar de huidspecialist. Die weet er meer van dan de huistarts. Wat wel helpt is je gezicht elke dag reinigen met lauw water, het liefst 2x per dag ( als je wakker wordt en als je gaat slapen). Ook afentoe een peeling masker helpt het gezicht reinigen. Als je teatree oil hebt kan dat ook werken, dat breng je aan door een wattenstaafje te gebruiken. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad.

5 0 2

Slikken van teunisbloemolie samen met visolie helpt de ontstekingen af te voeren. Cellen worden flexibel. Bakken in olijfolie of kokosvet en soms roomboter is goed voor je. Het eten van transvetten zorgt voor ontstekingen. Te veel linolzuur binnen krijgen is niet goed. Ik reageer op friet en varkensvlees. Suiker zorgt ook voor huidproblemen. Alcohol en tea trea oil irriteren de huid. Exfolieren helpt, producten met fruitzuren of salicylzuur weken de dode huidcellen los en dringen dieper in de huid. Crème met niacinamide (vit B3) helpt tegen rimpels en exfolieert een beetje. Zinkzalf helpt ook bij irritatie. Ook zink slikken net als vitamine E en C ook van binnen en van buiten werken. Goede voeding dusss!!!

0

En ook belangrijk.... Geen producten met parfum!!

0

Login om een reactie te geven: