Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Haarmasker

Pureer een advocado, beetje honing en olijfolie erbij,half uurtje laten intrekken en goed uitspoelen.

3 0
Blond haar

Heb je blond haar? Zet kamille thee en doe dit op handoekdroog haar en fohn het droog, mooi glanzend blonder haar krijg je hiervan. Ook citroensap sproeien en in de zon gaan zitten.. Geen zon? Dan met de föhn. Let op niet té vaak met citroensap dan wordt je haar erg droog.

1 0
Droge handen/voeten

Dik insmeren met nivea of ander vette creme,handschoenen of sokken aan en gaan slapen,de volgende ochtend heb je erge zachte handen en voeten.

1 0
Hoofdluis

Doe in de cappuchon van je jezelf of je kind of in de kraag en paar druppels Tea Tree olie, daar houden luizen helemaal niet van, hetzelfde kun je doen op je hoofdkussens.

0 0
Afvallen

Afvallen? Daar hoort bewegen bij! Ga als het koud is niet bij de kachel zitten, maar trek warme kleding aan en ga buiten bewegen! (Fietsen, wandelen, hardlopen) je verbrandt meer callorieen door de kou.
Drink koffie voor je gaat sporten,je hebt meer uithoudingsvermogen en verbrandt meer callorieen! Tip: neem wel een flesje water mee onderweg als je gaat bewegen.

0 0
Keelpijn

Veel koud water drinken en ijsblokjes kauwen,tegen de keelpijn.

3 1
Eelt

Ga met je voeten een half uurtje weken met een bruistablet voor gebitten, koop bij de Hema, een eeltmesje en het vliegt eraf. Daarna dik insmeren met een vette creme, sokken aan en de volgende dag zachte voeten.

0 0
Rimpels

Geen dure middeltjes, maar gewoon ouderwetse Nivea uit de blauwe blikjes. 2x daags dik insmeren ook rond de ogen, voor een frisse huid, en lekker goedkoop.Prima tegen rimpels,wel tijdig beginnen.

0 0
Asbakken

Was uw asbakken af en droog ze zeer goed af, spuit ze daarna in met meubelspray, of deodorant, en daarna glijdt de as er zo uit.

4 0
Strijken

Goedkoop zelf strijkwater maken: Kook water en laat afkoelen doe er een paar druppels van je parfum bij en klaar is je strijkwater.Of koop een fles spa reine en giet er wat lavendeldruppels of andere geuren die je zelf lekker vindt in.

0 0
Vaatdoekje

Vieze vaatdoeken zet je een nacht in de bleek met kokend water.Hetzelfde doe je met schuursponzen en afwasborstels. Het doodt de bacterieen.

0 0
Glazuur

Geen dure glazuur pakjes uit de winkel van bv Baukje, maak zelf uw eigen glazuur, zeef 250 gram poedersuiker en doe hier 1 eiwit bij en roer glad, bestrijk de cake of taart en laat hard worden, ipv eiwit kunt ook een beetje water gebruiken.

0 0