Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoofdluis

Blijf weg van alle middeltjes waar luizen per slot van rekening resistent tegen kunnen worden. Hetgeen het beste helpt is meermaals per dag kammen met een luizenkam. Blijven kammen tot je minstens 3 weken lang geen luis meer uit je haar hebt gekamt.

0 0
Cartridge

De cartridge-inkt wordt door de printer regelmatig gebruikt om de printkop te spoelen. Wanneer de printer uit de pries wordt getrokken 'vergeet' de printer wanneer het tijd is op opnieuw te spoelen en zal hij opnieuw spoelen als de pries terug wordt ingestoken. Laat een inkjetprinter dus altijd insteken. Anders betaal je wat je aan stroom bespaart dubbel en dik aan inkt.

0 0
Computer

Ga na voor het werk dat je op je computer doet of de pc vaak op jou(w invoer) moet wachten of dat jij op de pc moet wachten. Is dat laatste het geval, duik dan de energie-instellingen in die je vast met goede bedoelingen op maximale energiebesparing hebt gezet en zet deze op maximale prestaties. Hierdoor zal de pc de taak sneller afwerken, ben je sneller klaar en kan de pc sneller uit. Op het einde van de rit bespaar je alsnog energie.

0 0
Koelelementen

Maak zelf koelelementen. Neem een lege fles en vul deze met 230 gram keukenzout en 770 gram water. Andere hoeveelheden mogen ook maar de verhoudingen moeten zo exact mogelijk zijn. Bij twijfel liever wat meer water dan zout. Als het zout volledig is opgelost de fles afgesloten in de vriezer leggen en de vriezer op de laagste temperatuur te zetten (zeker -22 graden Celsius of kouder) en als het kan ook op superfreeze zetten. Dagelijks de superfreeze functie opnieuw activeren. Het zal meerdere dagen duren eer dit mengsel bevroren is omdat dit gebeurt op -21 graden Celsius in het ideale geval. Het temperatuurverschil is dus veel kleiner, op -24 graden bijvoorbeeld slechts 3 graden tov de 24 graden verschil indien je gewoon water bevriest. Daarom duurt het dus extreem lang. Wanneer bijna al het water is bevroren kan je de temperatuur eens meten. Schenk een beetje water én ijs(!) in een glas en voeg terwijl je de thermometer in de gaten houdt wat water toe. Als de temperatuur verder daalt heb je mogelijk teveel zout gebruikt of zit de fles nog niet lang genoeg in de vriezer. Eens al het water is bevroren heb je een koelelement dat meerdere uren of in een goed geïsoleerde koelbox zelfs dagen een temperatuur van -21 zal houden. (of iets hoger bij te weinig zout). Werkt je diepvries niet op -22 of lager? Dan zal je meer water en minder zout moeten gebruiken. Probeer de samenstelling in ieder geval niet meer te wijzigen van zodra je denkt de goede gevonden te hebben en laat het zelfgemaakte koelelement na het eerste gebruik dan volledig ontdooien alvorens het opnieuw in te vriezen. Het zal dan vanaf de tweede keer gebruik veel efficiënter werken. Het is ook interessant als buffer om je vriezer op temperatuur te houden bij een stroomuitval. Leg zowel in de koelbox als in de vriezer (bij gebruik als buffer) het element bovenaan.

0 0