Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zilver

Je neemt een bakje, doe er een stuk aluminiumfolie (wat een paar keer gevouwen is) in, strooi hier een laag keukenzout op. Leg dan de sieraden die schoongemaakt moeten worden van goud of zilver op het zilverpapier met zout. Neem dan heet water (60 graden is genoeg) en schenk dit over de sieraden heen, zoveel water als nodig is om het schoon te maken goud of zilver onder te laten staan. Wacht een 10 tal seconden en draai het goud en/of ziver om. Laat zolang in het water tot het weer blinkt, even naspoelen met koud water en afdrogen. De steentjes in sieraden kunnen hier ook tegen. Gegarrandeerd succes zonder agressief middel dat een laagje van uw mooie spulletjes afhaalt.

4 4

Het helpt inderdaad!! alle zwarte vlekken zijn eraf! Alleen nu zitten er kleine witte vlekjes op...:(

0

Raar maar waar!!! Ik had hele vuile zilveren sieraden. En ik stond versteld toen ik ze had afgespoeld. Ze zagen er weer uit als nieuw.

0

LET OP ,de juwelen worden als het ware gezandstraald en tasten het zilver erg aan waardoor je andere kleuren op je zilver krijgt . éénmaal je dit trucje gedaan hebt is de bovenste lag van je zilver verdwenen.

0

Login om een reactie te geven: