Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koffie

Koffievlekken geven zelden een probleem als we er gelijk bij zijn. Van alle gladde oppervlakten halen we de vlek weg met een vochtige doek. Heeft de vlek zich vastgezet, dan kan hij wel eens hardnekkig zijn. Kookechte stoffen (ongekleurd katoen of linnen) kook je uit in neutraal sop.

3 5 1 0
Verkoudheid

Maak zelf een drankje: een half gesneden ui in een kommetje en vul het op met donkere bruine suiker. Laat het staan tot het goed vochtig word (halve dag) en neem er een lepeltje van.

3 5 1 0
Verkoudheid

Ter voorkoming van verkoudheid moet je dagelijks een liedje neuriën dat helpt echt heel goed.
Al je holtes blijven zo goed open.

5 5 26 3
Verkoudheid

Veel water drinken helpt tegen verkoudheid. Je keel wordt zo schoongespoeld.

4 5 6 0
Droge huid

Smeer op een avond voor het slapen gaan je huid in met vaseline.

3 5 1 0
Griep

Maak een thee van stukje gember, kaneelstokje en halve citroen en laat dit kwartiertje koken in water. Zeven en lepeltje honing erbij voordat je het opdrinkt. Gember is ook goed bij pijnlijke keel.

4 5 4 0
Typex

In plaats van typex of tekstremover te kopen, kun je ook gewoon plakband gebruiken! Plak met een klein hoekje het stukje dat je weg wil hebben af, zorg dat je een stukje over houdt! En trek dan met een kleine, snelle beweging het plakband er vanaf. Pas wel op met dun papier en zorg dat je een kleine beweging maakt.

4 5 2 0
Verkoudheid

Als je neus helemaal dicht zit, moet je wat water nemen en daar zout bij doen even laten staan. Snuif dit op en snuit dan je neus. Doe dit een paar keer op een dag en je kan weer ademen

4 5 6 2
Verkoudheid

Gebruik geen Dampo om te stomen. De stoffen die daarin verwerkt zijn zorgen voor een irritatie in de holtes waardoor de verkoudheid over kan gaan in een neusholte ontsteking. Gewoon stomen met heet water is voldoende (tip van de huisarts) ook melde hij de tip om de zoutoplossing voor baby's te gebruiken. Deze zijn niet schadelijk voor je neusschot en daardoor echt een uitkomst.

4 5 10 2
Verkoudheid

Pittige kip (saté) maken, werkt enorm goed bij mij.

4 5 2 0
Verkoudheid

Leg een halve ui met een beetje suiker en een plakje citroen er overheen in je slaapkamer als je gaat slapen. De geur van de ui opent je luchtwegen en de citroen en de suiker nemen vocht van de ui op waardoor het nog sneller gaat.

4 5 4 0
Groene aanslag tegels

Als er in de winter 's nachts sneeuw is gevallen, deze 's morgens vroeg als het nog vriest met een harde bezem wegvegen. Dit verwijdert tegelijk de groene aanslag. De tegels zijn weer heerlijk fris.

5 0 1
Verkoudheid

Een heerlijke verse kippensoep maken en zo warm mogelijk opdrinken. Verse kippebouten, groenten en veel peterselie.

4 5 3 0
Verkoudheid

Als je verkouden bent kan je overdag kauwgom kauwen. Door de kauwbeweging gaat je neus open en door het slikken spoel je je keel. De mint heeft ook nog eens een goede werking op je luchtwegen. En vooral veel water drinken.

4 5 8 3
Verkoudheid

Stomen met toegevoegde menthol werkt geweldig tegen een verstopte neus.

3 5 1 0