Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koffie

Koffievlekken geven zelden een probleem als we er gelijk bij zijn. Van alle gladde oppervlakten halen we de vlek weg met een vochtige doek. Heeft de vlek zich vastgezet, dan kan hij wel eens hardnekkig zijn. Kookechte stoffen (ongekleurd katoen of linnen) kook je uit in neutraal sop.

delinde2011
1 0
Bloed

Na jaren verschillende tips uitgeprobeerd te hebben, is de tip met de shampoo het aller aller beste! Mijn zoon heeft soms een bloedneus in bed, dan stond ik midden in de nacht met mijn handen in ijskoud water, dit hoeft niet meer. Een twee weken oude bloedvlek heb ik weggewerkt met shampoo: eerst nat maken met koud water, dan shampoo erop doen, in borstelen met een klein borsteltje, je ziet de vlek helemaal verdwijnen na 1 a 2 minuten poetsen, dan in de wasmachine wassen. Weg is vlek.

delinde2011
8 3
Vet

Vetvlek in leren schoenen: Een papieren zakdoek op de plek houden, en met een lauw warm strijkijzer eroverheen.

delinde2011
0 0
Thermoskan

Heet water plus soda erin, paar uur laten staan, borstel erdoor. Klaar. Daarna goed spoelen.

delinde2011
0 0
Griep

Maak een thee van stukje gember, kaneelstokje en halve citroen en laat dit kwartiertje koken in water. Zeven en lepeltje honing erbij voordat je het opdrinkt. Gember is ook goed bij pijnlijke keel.

delinde2011
4 0
Verkoudheid

Maak zelf een drankje: een half gesneden ui in een kommetje en vul het op met donkere bruine suiker. Laat het staan tot het goed vochtig word (halve dag) en neem er een lepeltje van.

delinde2011
1 0
Verkoudheid

Ter voorkoming van verkoudheid moet je dagelijks een liedje neuriën dat helpt echt heel goed.
Al je holtes blijven zo goed open.

delinde2011
29 3
Verkoudheid

Veel water drinken helpt tegen verkoudheid. Je keel wordt zo schoongespoeld.

delinde2011
6 0
Verkoudheid

Als je neus helemaal dicht zit, moet je wat water nemen en daar zout bij doen even laten staan. Snuif dit op en snuit dan je neus. Doe dit een paar keer op een dag en je kan weer ademen

delinde2011
7 2
Verkoudheid

Pittige kip (saté) maken, werkt enorm goed bij mij.

delinde2011
2 0
Verkoudheid

Een heerlijke verse kippensoep maken en zo warm mogelijk opdrinken. Verse kippebouten, groenten en veel peterselie.

delinde2011
3 0
Verkoudheid

Als je verkouden bent kan je overdag kauwgom kauwen. Door de kauwbeweging gaat je neus open en door het slikken spoel je je keel. De mint heeft ook nog eens een goede werking op je luchtwegen. En vooral veel water drinken.

delinde2011
8 3
Verkoudheid

Stomen met toegevoegde menthol werkt geweldig tegen een verstopte neus.

delinde2011
1 0
Verkoudheid

Stomen met kamille, het maakt je luchtwegen gelijk open.

delinde2011
1 0
Verkoudheid

Pak een glas water en doe er een theelepel zout bij, gorgelen. Dit herhaal je een paar keer, zodat je neus weer lekker open staat.

delinde2011
3 0