Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aften

Zoals de tandartsassistente al adviseerd, poetsen met Zendium. Heb je veel minder last. Ga ook eens naar je huisarts en vraag om xylocaine viskeus, vloeibaar goedje waar je de aft mee aanstipt (met een pipetje).
(verpleegkundige van een zorginstelling)

0 0
Frituurpan

Mijn tip om een frituurpan schoon te maken is inderdaad ook met een vaatwastablet en heet water, maar pas op met het aanzetten van de pan. Bij mij ging het element stuk. Alleen een tablet en heet/kokend water is al voldoende.

3 0
Dekbedovertrek

Een dekbed drogen in de droger? Stop er ook een tennisbal bij, die klopt uw dekbed weer lekker (luchtig) op!

1 0
Verf

Verf sneller drogen met gebruik van een fohn? Houdt de fohn niet te dicht op het oppervlak, dan krijg je namelijk bellen!!

0 0
Kleding

Voor de eerste keer nieuwe donkere kleding wassen? Leg het eerst een nachtje in koud water MET AZIJN (houdt de kleur beter vast in het textiel). Daarna ook nog regelmatig wassen met azijn en het blijft donker!

2 1
Wespen

Wilt u wespen op een afstand houden? Knip een frisdrank fles doormidden, wat ranjasiroop op de bodem en de bovenkant van de fles er omgekeerd opzetten (goedkopere versie van de originele wespenvangers). De wespen komen op de zoetigheid af en raken "gevangen" in de fles.

0 0