Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Psoriasis

Mijn zoon heeft ernstige psoriasis op hoofdhuid, achter de oren, in de nek. Op het gezicht, voorhoofd,nek en zelfs bij de ogen. Verder op verschillende plekken op de rest van zijn lichaam. Van alles al geprobeerd. Wat nu begint te helpen is de hoofdhuid wassen met babyshampoo. Daarna de schilfers op het hoofd met een doekje weghalen en daarna alle aangedane plekken 2 keer per dag met olijfolie insmeren en goed in masseren. Savonds smeren we dan daar boven op een in Engeland gevonden creme in. Die heet Dry Skin Cream van Cuticura. Is erg dik, en laat een flinke witte laag achter maar helpt enorm goed. Langzaam is de huid nu lichter aan het worden, de plakaten en schilfers worden minder en op sommige plaatsen is de gewone huid weer terug. Het is wel een kwestie van door blijven zetten, hoe moeilijk dat ook is.

MJYSD
0 0
Allergie

Bij een lichte allergische reactie kan je een bruistablet vitamine c 1000 mg gebruiken en een tablet waar calcium-magnesium-zink in zit. Zelf neem ik altijd die van Kruidvat. Verder een kop thee met rooibos drinken. De histamine reactie zal dan snel weer weggaan. Gebruik het zelf ook bij hooikoorts, stofmijtallergie en als ik bijvoorbeeld een appel heb gegeten en heb er dan stukken minder last van of zelfs helemaal niet.

MJYSD
1 0
Gehoorgangontsteking

Door een allergische reactie op shampoo en stofmijt heb ik een chronische gehoorgangonsteking aan beide oren. Heel vervelend want het kan erg jeuken, pijn doen en er komt regelmatig vocht uit, vooral snachts. Wat bij mij dan goed helpt is een watje in pure witte natuurazijn doen en voorzichtig een beetje bij het begin van de gehoorgang dopen. Dan laat ik het drogen of fohn het droog. Daarnaast drink ik rooibos thee of kamillethee waarin ik een stukje gember heb laten trekken en daarna een klein scheutje honing heb gedaan. Het werkt dan als een soort van natuurlijke antibiotica. En daarna zit ik er niet meer aan want anders wordt het weer erger.

MJYSD
1 0
Blaasontsteking

Na de overgang begon bij mij de blaasontsteking pech. Steeds opnieuw een beginnende ontsteking. Beginnend want ik begin dan meteen met meer water te drinken, een bruistablet vitamine c van 1000 mg te nemen en daarnaast twee capsules van BlaseCare. Ook drink ik hierbij thee met een stukje gember erin getrokken en meng ik een rauw knoflookteentje in stukjes door mijn eten. De blaasontsteking is dan binnen enkele uren weer weg. Ook let ik op hoe ik op het toilet zit, en dat ik goed uit plas. Waarbij het belangrijk is om na het plassen even te blijven zitten en wat op en neer, en naar voren en achter te bewegen zodat de soms achter gebleven plas er toch nog uitkomt. Klinkt lachwekkend, maar helpt wel. Daarbij niet te hard persen.

MJYSD
0 0
Voetschimmel

Mijn oudste zoon had schimmel tussen de tenen, wat vaak komt doordat de tenen dicht op elkaar staan en er dan vocht achter blijft na het douchen waardoor het daar tussen gaat broeien. Enkele weken heeft hij toen meerdere malen per dag een wattenstaafje gedrenkt in olijfolie op de schimmel gedaan en daarna was het helemaal weg. Belangrijk is dan wel om de ruimte tussen de tenen goed droog te blijven houden, zeker na het douchen.

MJYSD
0 0