Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Chocolade

Giet op de vlek een beetje Koffiemelk. In laten trekken en daarna in de was gooien. Werkt ook bij viltstift in kleding

1 1
Spoelbak reinigen

Een gouden tip als je spoelbak bruinig wordt, en vooral het afvoerputje. Leeg na het koffiezetten de koffiedrap in je spoelbak. Laat er een beetje water bij komen en schrob met een afwasborstel je spoelbak uit. Dit hoeft niet eens hard. Je spoelt daarna de afwasbak uit en laat het koffiedrap door het putje verdwijnen. Dit zorgt er gelijk voor dat je leidingen niet verstoppen.

0 0
Fornuis

Laatst kwam ik erachter dat ik mijn vloeren goed schoon krijg met vloeibare zeep en azijn. Laat dit nu ook goed werken voor mijn fornuis. De pitten zijn weer brandschoon door het schoonmaken met dit mengsel. Ook mijn ovenplaten en rekken zijn weer glanzend schoon geworden nadat ik ze in dit mengsel heb laten weken.

1 0
PVC-Vloer

Thuis heb ik een pvc-vloer. Hier zie je vrij snel vegen op. Ik maak hem tegenwoordig schoon met een halve dop vloeibare zeep ( gele flessen) en een halve dop azijn. Wordt keurig schoon!

0 0
Kalknagels

"Vijl" je nagels met fijn schuurpapier (geen vijl om besmetting te voorkomen). Gooi het schuurpapier na gebruik weg. Daarna deppen met azijn. Dit aan de lucht laten drogen. Voor het slapen vaporub van Vicks op je nagels smeren en sokken aan. Dit volhouden tot de kalk/schimmel er helemaal uit gegroeid is. Ben er nu eindelijk na jaren vanaf!

8 0
Eelt

Een combinatie van tips heeft hij mij super geholpen. Ik week eerst m'n voeten in de soda. Daarna droog ik ze af en smeer ik m'n voeten in met een papje van 5 aspirines,, water en citroensap. Ik doe boterhamzakjes om m'n voeten en daarover sokken. Na een kwartier afspoelen. Daarna goed wrijven met fijn schuurpapier. Een week na behandelen met vaseline. Voor slapen insmeren. Na twee dagen heb je prachtige voeten.

0 0
Menstruatie

Zie hier de tip om Sint Janskruid te nemen. Werkt inderdaad goed, maar LET OP: Sint Janskruid vermindert de werking van de anticonceptie-pil. Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter.

0 0
Eiwit

Wil je eiwit stijf kloppen? Klop het eerst tot het schuimt, daarna pas de suiker toevoegen. Dit alles in een brandschone en droge kom. Het beste van RVS. Plastic kommen blijven vaak licht vettig en dan wordt het eiwit niet stijf.

0 0