Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droge huid

Maak de huid vochtig en smeer hem dan in met vaseline. Hierdoor trekt de vaseline snel in de huid en vorm geen glimmend laagje. De vaseline vooorkomt dat vocht uit de huid uitdampt. Ook heel goed bruikbaar als gezichtscreme.

0 0
Huid

Het lijkt vreemd maar bij een vette huid moet je juist de huid goed invetten. Bijvoorbeeld een vingertop vaseline uitsmeren over een natte gezichtshuid (dan gaat het niet glimmen). Als je vet op de huid aanbrengt vermindert de neiging van de huid om zelf vet (talg) te produceren. De huid niet wassen met zeep maar met water of een zeepvrij middel.

0 0
Verstopte gootsteen

Een goede manier om een verstopte gootsteenafvoer te voorkomen is om de koffieprut (uit koffiefilter, percolator of espressomachine) door de gootsteen weg te spoelen. Door dit dagelijks te doen raakt de afvoer door de schurende werking van de koffieprut nooit verstopt.

0 0
Gootsteen

Als je koffiezet met een percolator kun je de koffiedrab door de gootsteen spoelen. Dit schuurt de afvoer op een zachte manier schoon en hij raakt noot verstopt.

4 0