Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kauwgom

Als je kauwgum op je kleding hebt kun je die heel gemakkelijk verwijderen als je de kleding in de diepvries legt, waardoor de kauwgum bevriest en gemakkelijk te verwijderen is.

5 0 0
Muggenbult

Jeukende muggenbulten even deppen met azijn en de jeuk verdwijnt meteen!

5 0 0
Lelie

Als de stampers van de lelie vlekken hebben gemaakt op uw kleding, krijgt u dat er makkelijk af met een stukje oud, droog brood (niet het korstje). Niet eerst met de vingers of een doek overheen wrijven! U kunt natuurlijk ook de stampers uit de bloem knippen.

5 0 0
Brandwonden

Als je je vingers of hand brandt aan b.v. een kaars of een sigaret, wrijf dan de verbrande plek meteen tegen je oorlel en de pijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er vormt zich dan ook geen blaar.

5 0 0
Appelen

Als u uw appel in stukjes snijdt voor b.v. appelflappen of appeltaart en niet wilt dat de stukjes bruin verkleuren, sprenkel er dan een beetje citroensap overheen.

5 0 0
Honing

Versuikerde honing wordt weer vloeibaar als u de pot eventjes (± ½ min-1 min)in de magnetron verwarmd.

5 0 0
Macaroni/spaghetti

Om te voorkomen dat de pasta aan pan plakt of aan elkaar kleeft kun je een paar druppels olijfolie aan het water toevoegen of aan de pasta nadat het water is afgegoten.

5 0 0