Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier


Misselijkheid

Ik ben redelijk vaak misselijk, en wat bij mij helpt is ijskoud water drinken en mijn polsen spoelen met koud water. Klinkt misschien gek, maar bij mij brengt het meestal echt verlichting van de misselijkheid.

- Tip #8874

0 0
Wonden

Als je een ietwat diepe wond hebt (die niet gehecht of behandeld hoeft te worden door een arts) die je bijvoorbeeld niet direct kunt verzorgen, kunnen er bacteriƫn in komen. Ik weet niet zeker of het goed is, maar wat ik dan wel eens doe is een stukje plakband op de wond plakken. Dat laat ik dan een nacht zitten en dan haal ik het er af. Dat doet geen pijn omdat de plakband nat is geworden door het wondvocht. De wond is dan helemaal schoon. Spoel de wond daarna alsnog goed met water en eventueel betadine of jodium, en verzorg het daarna alsnog met een pleister of een verbandje. Is je wond groot of diep, of vertrouw je het niet, ga dan alsnog naar de huisarts.

- Tip #8875

0 0