Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik ben een meisje van 30 jaar en heb soms nogal last van "jeugd"puistjes. Deze komen meer op tijdens de aanloop naar ongesteldheid. Nu hoorde ik via een vriendinnetje dat een vriendinnetje van haar na 3 dagen witte kool eten van haar puistjes af was. Ik ben nu aan de witte kool en zie inderdaad de puistjes minder worden, terwijl de ongesteldheid eraan komt! Het schijnt te komen door de anti-oxydanten in witte kool, maar wat het is, het werkt! 200gram per dag is voldoende.

1 1

De werking van witte kool komt door het stofje DIM (voluit: Diindolylmethaan) dat hierin zit. DIM is een stofje dat het hormoon oestrogeen makkelijker helpt af te breken. Oestrogeendominantie is vaak een oorzaak van hormoongerelateerde klachten (acne, PMS, overgansgklachten, etc.), zeker in een periode van grote hormonale schommelingen (puberteit, menstruatie, zwangerschap, etc.). DIM zit in kool (niet alleen in witte kool btw), broccoli, radijsjes en spruitjes. DIM is ook in capsules te koop bij de vitaminewinkel of een goed geassortimenteerde servicedrogist.

0

Login om een reactie te geven: