Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Appelazijn, een oud natuurlijk middel met een veelzijdige werking uit grootmoeders tijd.
Het helpt tegen erg veel kwaaltjes en kan deze ook goed helpen voorkomen.
Het azijn is op vele manieren toe te passen en daarnaast is het gezond en nog goed betaalbaar ook.
Een aantal voordelen van appelazijn:

1. Bevorderen van je spijsvertering en stofwisseling. Doe 2 a 3 eetlepels azijn in je flesje water en drink gedurende de dag.
2. Het helpt je adem te verfrissen. Last van een slechte adem? Gorgelen met appelazijn, beetje zout en water helpt!
3. Geeft smaak aan salades. Gebruik het als of in een dressing, lekker!
4. Voegt frisheid toe aan elke soep. Een paar druppels in de pan en het zorgt voor dat extra frisje.
5. Helpt mee je lever en nieren te ontgiften. Je kent vast het gegeven dat als je na het opstaan warm water met citroensap drinkt dit je lever en nieren helpt schoon te maken, appelazijn doet hetzelfde.
6. Toner / tonic voor je gezicht. Doe een paar drupjes appelazijn op een watje en voeg wat warm water toe, dep op je gezicht en hals, voilà; een heerlijk verfrissende én natuurlijke toner / tonic.
7. Appelazijn helpt ouderdomsvlekjes en littekens van bijvoorbeeld acne te verminderen. Dep met een wattenstaafje wat pure appelazijn op de ouderdomsvlekjes of acne littekens voor het slapen gaan. De appelazijn verminderd zo terwijl je slaapt de verkleuring en verminderd zichtbaarheid van de littekens. Het is goed voor je huid.
8. Het verlaagd het tri-glyceridegehalte (vetzuur gehalte) in je bloed en is dus cholesterolverlagend.
9. Helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Verschillende studies tonen aan dat het gebruik van appelazijn na het eten of voor het slapen gaan de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten verlaagd met 4-6%. Het zuur reguleert als het ware je bloeddruk.
10. Verminderd roos door na het wassen je haar te spoelen met een appelazijn-water oplossing in de verhouding 1:3. Het kan ook extra glans geven.
11. Kun je slecht slapen? Drink voor het slapen gaan kamillethee met honing en een scheutje appelazijn.
12. Het verzacht de pijn en jeuk van muggenbeten.
13. Verminderd de pijn van artritis en reuma. Appelazijn helpt ontstekingen in je lichaam te verminderen en zo ook de pijn van bijvoorbeeld artritis en reuma.
14. Gebruik het als schoonmaakmiddel! Echt een tip van grootmoeder. Voeg een scheut appelazijn toe aan je schoonmaak sop en je hebt je badkamer, toilet, keuken in een mum van tijd kalkvrij en glanzend schoon.
15. Laat je afwas glimmen. Voeg appelazijn toe in het glansspoelmiddel-bakje van je vaatwasser en je vieze vaat komt stralend en schoon uit de vaatwasser.

8 1

1 eetlepel Appelazijn en een kwart theelepel bakingsoda in een glas laten bruisen...warm water erbij doen opdrinken 20 minuten voor elke maaltijd werkt binnen 48 uur tegen de opvliegers!!

0

Login om een reactie te geven: